Koncert med Aalborg Symfoniorkester

2008-03-27T00:00:00+00:0027. marts 2008|Kaj og familien|

Efter 4 timers nattesøvn, stod jeg op kl. 06.00 for at være klar til dagens netværk Fra Strand til Bakker på Dronninglund Slot, hvor professor Frank Gertsen forelæste hele formiddagen. En stor oplevelse, der fortsætter i morgen i Frederikshavn.

 

   

 

Jeg kørte derefter til Brønderslev kommune, hvor kommunaldirektør Søren Steensen havde kærnemælksboller og kaffen klar. Efter en times behagelig snak med udveksling af prale- og løgnehistorier, fortsatte jeg til møde med Peter Kordt, Henrik Aarup-Kristensen og Lone Becker for at høre Peter forklare Agens koncept.

 

Peter var ankommet onsdag eftermiddag og spiste middag hjemme hos os på Orionvej, hvor der også røg et enkelt glas vin med ned. Peter skulle med maskinen hjem fra Aalborg, men vi nåede lige en wienerschnitzel i lystbådehavnen.

 

Jeg tog derefter alene til koncert i Aalborg Kongres og Kultur Center, idet Lilly havde læseklub. Aftenens koncert var et led i Aalborg Opera festival. Det blev en rigtig Wagner aften med musik og sang fra operaen Tannhauser og Triston og Isolde med den svenske sopran Irene Theorin, norske Randi Stene, mezzosopran og vores egen tenor Stig Fogh Andersen. Ganske utroligt at stemmebåndene kan holde til sådan en kraftpræstation.

 

 

I pausen var jeg omsværmet af kendte ansigter, der spurgte efter Lilly og ikke kunne forstå, hvorfor jeg var alene. Pludselig dukkede Åse og Søren op fra Skodsbøl. De var sammen med Elin og Henrik Rosenberg, der fortalte, at han havde hilst på aftenenes dirigent Roman Kofman, der der født i Kiev, Ukraine, hvor han er lokal chefdirigent ved operaen. Henrik fortalte, at Roman Kofman havde haft Galina Olesen og Olga Danylyuk i sit orkester. Nu skal jeg ikke gøre mig klog på dirigenter, men man havde en fornemmelse af, at det var en stor dirigent, vi havde foran os. Han nærmest spillede melodierne ud gennem fingerspidserne, hvilket virkede ganske stærkt.

 

Samme Henrik Rosenberg er stærkt engageret i det lokale musikliv i Nordjylland og i særdeleshed i Frederikshavn. Han er formand for Nordjyske strygere og deltager i et salonensemble ledet af Galina Olesen, der er født i Rusland. Hun spiller 1. violin og Henrik spiller 2. violin. En rolle han elsker.