Kunstudstilling Galleri Himmelhav, siloen, Frederikshavn

2008-03-02T00:00:00+00:002. marts 2008|Kaj og familien|

Min gamle medarbejder, grafiker Søren Qvist, er ved at etablere sig med kunstudstillingen Himmelhav i siloen på havnen Frederikshavn. I det fantastisk fine vejr, besøgte jeg udstillingen med den russisk fødte kunstner Galina Davydtchenko, der nu bor i Stockholm.

 

Hun har specialiseret sig i at male om kvindernes selvbestemmelse, men gør det med stor selvironi. Hun har en fin  streg, som nærmest ligner en blyantslinie, men den er tegnet med pensel. Jeg talte lidt med hende. Hun fortalte, at billederne især stammer fra St. Petersborg og Stockholm. En meget tiltalende udstilling, som kun kan skabe godt humør.

 

   

 

Jeg købte imidlertid et maleri af min gamle bekendte, Eyvind Karup Nielsen (1920-1988). Han var indfødt Frederikshavner og blev en meget anerkendt maler. Jeg husker engang, jeg besøgte bogbindermester Anker Jensen, Hjørring. Han havde hele huset fyldt med malerier. Selv toilettet var tapetseret med malerier. Han var stor ynder af Eyvind Karup Nielsen og anbefalede ham stærkt. Jeg købte i 1982 et billede af ham til firmaet. Han var en meget genert mand, nærmest sky, men meget venlig. Han var ikke meget for at snakke om priser, så det var fruen i huset, der måtte sørge for at handle, så der kunne være brød på bordet.

 

Jeg har altid ønsket mig et billede af ham til privaten, og det har jeg engang fortalt Søren Qvists far, der er skolelærer emeritus. Han fik fat i et dejligt billede, som nu hænger herhjemme til stor glæde især for mig, idet jeg har gode minder om maleren. Det skal fejres med en bedre flaske rødvin til dagens middag.