Landsbylæge Ais Egede Jensen blev 60 år i går

2008-03-14T00:00:00+00:0014. marts 2008|Kaj og familien|

Læge Ais Egede Jensen fejrede sin 60 års fødselsdag med en reception i Lendum Forsamlingshus. Det blev et tilløbsstykke, der tømte hovedgaden i Lendum for mennesker. Han blev modtaget af jagtsalutter, og hele familien var mødt op. Forsamlingshusmutter havde fremtryllet en kæmpebuffet, der hurtigt blev ryddet, men hun havde reservene i orden, så alle blev mætte og ingen tørstede, da der var vin fra Sydafrika. Vi medbragte 3 flasker Borgogne.

 

I anledningen af fødselsdagen skrev jeg til Mogens Jørgensen, TV Nord, der er kendt for at lave morsomme udsendelser om skæve mennesker:

 

   

 

“Kære Mogens

 

I dag fylder min gode ven og huslæge Ais Egede Jensen, Tårsvej 57, i Lendum 60 år. Han er faktisk et besøg værd. Han har nu været landsbylæge i Lendum i 25 år, hvilket i sig selv er en præstation. Han har doktoreret i Afrika m.v. og boet i Grønland, hvor der blev brug for alle kompetencer lige fra blindtarme til fødsler.

 

Han kan godt finde på, at kalde folk for nogle pyllerøve og nægte at give dem medicin. Hvis han kan undgå det, bliver folk ikke indlagt på sygehuset. I mange tilfælde griber han selv kniven og skærer i kadaveret. Jeg har selv fået fjernet et par fedtknuder (hvad ellers), modersmærker, udvækster af forskellig art m.v.

 

Han arbejder fortsat på at blive klogere på kvinder. Han mener nemlig, at meningen med livet er hele tiden at  være i en læreproces og dermed blive klogere! Han elsker bøsser og går på alle de jagter i Sverige, Polen m.v., han kan finde. Han har en kæmpesamling af gevirer m.v.

 

Han kører en gammel Harley Davidson 68 og har krydset USA sammen med sine 2 sønner på motorcykel. Han har den idé, at 2 glas (store) rødvin er det bedste middel mod sygdomme. Som en konsekvens heraf, har han egen vingård i Glimsholt (sammen med uddeleren i Sindal) og Hørby. Men har til brug for gode venner en passende vinkælder, der absolut er en rejse værd. Af en eller anden grund er han også whiskey mand!

 

Jeg kunne fortsætte med eksempler på en mand, der fortjener et besøg af Mogens.

 

Med venlig hilsen

Kaj”

  

Nu bliver det spændende, om Mogens kommer forbi!