Regional udviklingsplan for Nordjylland

2019-01-17T11:55:32+00:0011. marts 2008|Ledelse og kommunikation|

Efter en travl dag nåede jeg kl. 17 frem til Martins flotte glasfabrik i Frederikshavn, hvor region Nordjylland havde valgt at afholde deres møde om den regionale Udviklingsplan. Det blev en god oplevelse. Planen stiller en lang række spørgsmål, såsom: 

  • Hvis Nordjylland skal være et godt sted at leve, bo, arbejde og drive virksomhed: Hvordan skal fremtidens Nordjylland så se ud?
  • Hvordan sikrer vi i Nordjylland de rigtige mennesker til de rigtige jobs?
  • Hvordan kan regionens fantastiske natur blive et endnu bedre aktiv?

Der er stillet mange flere spørgsmål, og der er stillet mange løsningsforslag, der skulle diskuteres. Man havde tilrettelagt et program, hvor man efter velkomst ved Niels Kirketerp, havde indskrevet fremtidsforsker Anne Skare, der skulle bringe os i fremtids”mode”.

 

   

 

Hun havde forøvrigt det sympatiske forslag, at vi skulle gøre Nordjylland til verdens bedste sted at leve. Derefter gennemgik Dorte Stigaard, der er direktør i regionen for regional udvikling, den regionale udviklingsplan med kælenavnet RUP.

 

Den blev kommenteret af Eddy Marrup, Landsbyrådet og Niels-Georg Lundberg, University College, Nordjylland, der gav planen karakteren 8 på en 10 skala. Derefter kom aftenens kulinariske oplevelse, nemlig buffet med smagen af Nordjylland ved Food College Denmark. Meget flot anrettet med små delikatesser. Alt blev ædt.

 

HR manager Svend Pedersen, Martin, fortalte derefter om fabrikken. Han afløstes af Søren Dahl kendt fra Café Hack, der i bedste Niels Højlund stil var moderator (ikke mit udtryk) i en forsamlingshusdebat, der var mere begavet end normalt. Niels Kirketerp afsluttede med tak for karakteren 8 og en god aften. Tak i lige måde.