Koncert med Aalborg Symfoniorkester

2008-04-10T00:00:00+00:0010. april 2008|Kaj og familien|

Lilly tog med til Aalborg i dag. Medens jeg var på fisketur for at fange kandidater til netværket Vild med Verden, var Lilly på shoppingtur sammen med Inge, der inviterede på middag, inden vi alle 3 kørte ind til aftenens koncert i Aalborg Kongres & Kultur Center.

 

Aftenens dirigent var Lan Shui. Solister var Benjamin Koppel på saxofon og Jens Elvekjær, klaver. Aftenen indledte med Peter Tjajkovskijs Romeo og Julie – ouverturefantasi. Lan Shui gik til den med voldsomme, dramatiske kamptema og romantiske kærlighedsdramaer m.v. Lidt for meget for min smag.

 

Jeg så derefter frem til Anders Koppels duokoncert med sønnen Benjamin og Jens Elvekjær som solister i koncert for saxofon, klaver og orkester. Det blev en blandet fornøjelse med megen forvirring, hvor det forekom, som alle spillede løs i en pærevælling. Men pludselig kom solisterne til fadet, og ikke mindst enkelte orkestermedlemmers solonumre var spændende.

 

Det samme kan siges om musikken til balletten Petrusjka – burleske i fire billeder af Igo Stravinsky. Samme fine solonumre af orkestermedlemmerne krydrede en blanding af enkle, banale temaer og komplekse harmoni og rytmik. En spændende og anderledes aften.