Lis og Jørgen kom til byen for 50 år siden

2008-04-01T00:00:00+00:001. april 2008|Kaj og familien|

Vi var sammen med Tove Aaen inviteret ud til Lis og Jørgen Jacobsen i Gærum for at fejre, at det er 50 år siden, de kom til byen og startede Nordjydsk Bogtrykkeri i Vestergade. Lis havde inviteret  bror Leif og hustru Kirsten, da Leif havde hjulpet med indretningen af lokaler.

 

Da jeg kom til Frederikshavn den 1. november 1961 blev Lis og Jørgen mine gode venner. Det startede faktisk allerede i min soldatertid, da jeg tilbragte sommerferien hos Johannes, der havde startet Dansk Blanketforlag, hvor jeg passede kontoret, så Johannes kunne få lidt ferie. Her blev jeg inviteret på Stenbakkevej til spisning hos Lis og Jørgen.

 

Lis har altid været dygtig i køkkenet. Hun har dog givet et par skuffelser igennem årene, når hun ved større begivenheder har bestilt maden udefra. Jeg kunne skrive mange sider om vores oplevelser gennem årene men vil her nøjes med at berette, at aftenen blev en kulinarisk oplevelse med stenbidderrogn, der virkeligt smagte, en meget lækker dessert for ikke at tale om hovedretten, der bestod af ovnstegt isingefilet med lufttørret skinke og kammuslinger, stegte cherrytomater, fennikel og squashtagliatelle, hertil safransauce og urtekartofler. Mama Mia hvor det smagte godt!

 

   

 

Lilly har opskriften, så hvis I er interesseret, så send en mail. Jørgen serverede på sædvanlig vis husets bedste vine, bl.a. en Saint-Veran og en Cabernet Sauvignon fra Robert Mondavi og flere andre gode sager. Bortset fra, at Jørgen stadigvæk har problemer med den ene fod, stråler ægteparret af livslyst som aldrig før. Lis fik for nogle år siden en ny hjerteklap. Hun havde valget mellem en plastik klap eller en klap af griseskind. Hvad tror I hun valgte? Den fungerer perfekt.