Professor Steen Hildebrandt i Kajs Netværk

2019-01-17T11:55:31+00:008. april 2008|Ledelse og kommunikation|

Googler man Steen Hildebrandt, får man 67.500 som søgeresultat. Det fortæller lidt om, at det er en kendt person og i dag anerkendt som landets guru på ledelsesområdet. Jeg har kendt Steen i mange år og oplevet udviklingen som underviser, forfatter, foredragsholder, artikler (papers), kronikker om ledelse, organisation og samfundsforhold. I dag var det lykkedes at få ham til Frederikshavn.

 

Han startede ganske vist med et møde i Århus kl. 09.00 til 11.00. Allerede kl. 13.15 var han klar til at holde foredrag for en forsamling af gode mennesker, der skulle arbejde med Frederikshavn kommunes erhvervsplan. De fik en flyvetur fra Kai Holgers Bella til den moderne viden- og innovationsvirksomhed – fra hierarki og maskiner til netværk og mennesker bl.a. med baggrund i den globale verden.

 

   

 

Han fortsatte derefter til Handelsskolen i Frederikshavn, hvor jeg havde inviteret mine 6 netværk til at høre om ledelse. Som appetitvækker eller forvarmer havde jeg bedt Kim Høfler, der er direktør for Frederikshavn Event aps og medlem af netværket Højt til Loftet om at fortælle om Frederikshavns City Branding, hvor vi arbejder med  forandringen fra Værftsby til Værtsby.

 

   

 

En passende optakt til Steen Hildebrandt, der besteg podiet kl. 14.30. Han indledte med at fortælle, at ledelse drejer sig om sund fornuft og kun manglende vilje sætter en stopper for ledelsesprocessen. Han gennemgik derefter en række emner: Viden, innovation, kreativitet, lytning, kommunination, fremtidens ledelse, fremtidens virksomhed samt samspillet mellem fremtidens medarbejdere og leder.

 

Konklusionen blev den betryggende, at ledelse kræver en forståelse for, at hjernen, hjertet og maven skal betragtes som et netværk, hvor alle relationer skal benyttes. På nordjysk betyder det, at man skal bruge hjernen (forstanden), hjertet (kærlighed) og maven (man skal lytte til det, man følger i maven).