Weekend hos Aase og Søren i Skodsbøl sammen med Inger og Jes

2008-04-27T00:00:00+00:0027. april 2008|Kaj og familien|

Efter fredagens netværksmøde Mellem Himmel og Hav ankom Inger og Jes i deres Mazda 6 og tog os med til Skodsbøl i Sønderjylland, hvor vi var inviteret af Aase og Søren, der nu begge er pensionerede.

 

Søren efter gode år som politimester i Fr.havn og Sønderborg. Aase derfor lidt bekymret for hendes hyperaktive mand som pensionist, men takket være golfen går det fint, idet de begge to er blevet meget grebne af den lille kugle.

 

Aase er nede på handicap 35, og det er hun meget glad for. Takket være den gode kørsel i Mazda 6 var vi fremme i god tid og kastede os over Aases lammekølle med stor lyst. Søren havde besøgt Lise i Halmhuset, der havde udvalgt passende vine, så det blev en rigtig festaften.

 

   

 

Aases morgenmad er til 4 stjerner, så vi var velforsynede, da vi lørdag formiddag kl. 10 startede med en dégustation i Halmhuset, inden vi kørte til Tønder for at besøge Tønder Museum & Sønderjyllands Kunstmuseum. Her har man fået den geniale idé at indrette vandtårnet til en permanent udstilling af møbelarkitekt Hans J. Wegners stole. Øverst er der en fremragende udsigt over Tønder og Omegn.

 

En fin oplevelse, der ikke blev mindre efter frokosten, da vi kørte gennem marsken ud til Seebüll, for at besøge Emil Noldes beboelses- og atelierhus, hvor han opholdt sig i sommerhalvåret, medens resten af året blev tilbragt i Berlin. En meget spændende udstilling, der yderligere blev forskønnet med en pragtfuld have, der lige nu sprang ud i alle farver. Det er forståeligt, at Nolde kaldte dette sted for et lille paradis.

 

   

 

Efter denne store oplevelse, tankede vi op med kaffe uden lagkage på en golfbane. Aftenen forløb stille og roligt med stor vorspeisen med en pragtfuld Crémant de Bourgogne og italienske vine til Boeuf Bourguignon. Søndag morgen blev vi igen udsat for det store bord, inden Mazdaen godt læsset hastede nordpå. Dog ikke stærkere end, at alle skilte mod Holbøl blev registreret.

 

Vi spiste frokost på Rold Storkro, hvor kromanden Lars Kæp var i det generøse hjørne og serverede Trimbach Frédéric Emile Riesling 2001 for ikke at tale om Hommage à Georgette Trimbach Pinot Gris 1996. En hyldest til Trimbachs bedstemoder. Det var sandelig en velsmagende dame. En værdig afslutning på en dejlig tur til Skodsbøl. Vi kom fint hjem takket være Ingers vågne kørsel. Vi andre sov nemlig som stene!