Fantastisk måltid hos FRANKs, Siloen, Frederikshavn

2019-01-16T14:26:09+00:0017. maj 2008|Kaj og vin|

For at fejre den norske nationaldag havde vi inviteret et par gode venner til middag hos FRANKs restaurant i Siloen, Frederikshavn. Jeg havde ringet til restaurationschef Dan Kobberup og bestilt menuen, der skulle leve op til restaurantens navn Himmel og Hav, nemlig fisk fra Havet og tilberedning på Himmelsk niveau. Det lykkedes!

 

Det er længe siden, vi har fået så velsmagende et måltid og det på trods af overvældende travlhed i restauranten. I den store sal mod øst var der fødseldagsfest med 125 deltagere, og i hjørnetårnet var der på 10. sal 25 gæster. Vi var alene i et kvarter, hvorefter mange borde blev besat af gæster, der nød den flotte udsigt over Frederikshavn og omegn, hvor man kan se til Skagen og til Læsø.

 

   

 

Efter et glas Cremant d Bourgogne startede vi med en lille reje appetizer. Forretten bestod af stegt jomfruhummer, perlebyg & havtorn, hummerskum samt dildsmør. Smagte så godt, at man skulle tro, det var lavet af min gamle ven Willy Andersen, Egoisten, København. Dertil fik vi en frugtig, passende syrlig og fyldig 2005 Pouilly Fuissé “Vieilles Vignes, Potel-Aviron, Macon. Det var gode sager.

 

Hovedretten var ristet rødtunge med porrepure & bagte selleri samt persilleskum. Igen meget velsmagende og en meget passende portion, hvor man virkelig oplever at blive passende mæt. Godt lavet. Hertil en 1999 Volnay “Vielles Vignes”, Nicolas Potel, Côtes de Beaune. Passende alder, rigtig Bourgogne farve og en mildhed og rundhed i smagen, der må skyldes de gamle stokke.

 

   

 

Desserten var syltede rabarber med lakridsparfait, malt og sirup. Igen en meget flot kombination, hvor vi tydeligt smagte lakridsen, men uhyre diskret. Hertil 2005 Semillon Late Harvest, Viu Manent, Colchagua Valley, Chile. Hvis det havde været en blindsmagning, ville jeg have sagt, at det er en stor fransk Sauternes, så god var den.   

 

Det var en aften, som Køkkenchef Dan Cassebaum burde have 3 Michelin stjerner eller på Nordjysk 6 gafler i Stiften. På trods af personalets store travlhed fik vi en udsøgt betjening. Man skulle næsten tro, at den søde serveringsdame vidste, at noget af det, der kan give værten nervøse bevægelser, er, når glasset er ved at være tømt. Der blev ikke antydning af nervøsitet, tværtimod høj grad af velvære. Tak for det!