Restaurant De 2 Have, Grenen, Skagen

2019-01-16T14:26:09+00:0011. maj 2008|Kaj og vin|

Vi fejrede min fødselsdag (9. maj), mors dag  (11. maj) og Amigos fødselsdag (12. maj 79) på forskellig vis. Torsdag aften til koncert med Aalborg Symfoniorkster, der havde Balba Skride som solist på violin. Hun er født i Riga i 1981 og betragtes nu som et af de allerstørste talenter. Hun spillede sammen med orkestret Beethovens koncert for vilolin og orkester. Lidt af en kraftpræstation når man tænker på, at stykket varede 42 minutter. Der er sandelig nogle kombinationer at huske på. En fin afslutning på sæsonen. Vi har tegnet abonnement på næste års 18 koncerter.

 

Til min fødselsdag havde Lilly fremtryllet røget laks, der blev ledsaget af Pinot Gris fra Trimbach. En fortræffelig kombination. Derefter serverede hun Coq au Vin. Jeg havde fundet en gammel flaske rødvin fra Navarra, der blev  hældt på kokken. Til middagen havde jeg fundet forskellige flasker fra Gevrey Chambertin, bl.a. Charmes, Latricieres og Clos de Beze m.fl.

 

Efter min smag smagte det hele noget anderledes, end det normalt gør. Jeg tror fejlen må komme af, at den spanske Navarra helt havde overtaget smagen og var med til at nedtone vinen. Jeg havde med andre ord lavet den samme fejl som den fine restaurant i Gevrey Chambertin, der i en coq au Chambertin havde hældt en almindelig flaske village Gevrey Chambertin. Det opdagede Michelin inspektøren. Han kunne smage, der var noget galt. Gik ud i køkkenet og opdagede fadæsen. Der røg en stjerne. I vores tilfælde reddede gæsterne aftenen. Der var medbragt fine oste, og husdoktoren kom med rabarbertærte og Sauternes. Vi flyttede over på østterrassen og nød det fine vejr.

 

   

 

Mors dag skulle også fejres, så vi indtog den nye restaurant på Grenen: De 2 Have. Fik en dejlig middag bestående af smørdampede grønne asparges med ristet kammusling og hollandaise. Som hovedret stegt helleflynder på brød med perleløg og hummerskum. Dertil en 11 graders Fleurie. En stor oplevelse.

 

Dagen havde vi tilbragt i sommerhuset i Skiveren, der var ledigt, idet Marianne og Anders ikke har haft tid til at komme fra Stavanger. Vi fik en god kop kaffe med kage på campingpladsen, der udvikler sig hvert år med nye aktiviteter. I år bl.a. en meget flot minigolfbane og wellness center. Som noget helt nyt er der også indendørs hundevask, så Amigo kunne have fået vasket sand og salt ud af puddelpelsen og blive føntørret. Men han døde som bekendt i 1989, så det er lidt for sent.