Røget laks og lammeryg med passende vine

2019-01-16T14:26:09+00:0020. maj 2008|Kaj og vin|

Lilly havde fået den gode idé at invitere naboerne til middag som en beskeden belønning for deres store venlighed og hjælpsomhed. Hun startede med at servere røget laks, hvortil jeg havde fundet en Pinot Gris Reserve 2004 fra Trimbach. En fremragende kombination.

 

Derefter kom lammeryggen på bordet. Hvad drikker man til lam? Jeg foretrækker Bourgogne, så Lars og jeg fik en 1995 Gevrey Chambertin Estournelles St. Jacques fra Duroché. Lilly og Carsten tog hul på en Bordeaux 2004 Ch. Colombier-Monpelou, Pauillac. Lise er bidt af en gal Italiener, så hun stormede en 2004 Barbaresco fra Rivata.

 

Til osten røg der en 2003 TorCalvano, Montepulciano og en 1994 Bricco de Uccellone (Barbera). Karen nøjedes med hvidvinen, som hun var svært godt tilfreds med. Alle var tilfredse med vinvalgene, så det fortæller måske, at der kan serveres mange former for vin til lam, blot deltagerne får vin de på forhånd er glade for.