Winemakers dinner med Tenuta di Argiano på Franks i Frederikshavn

2019-01-16T14:26:09+00:0027. maj 2008|Kaj og vin|

I forbindelse med vores tur til Toscana for 4 år siden sammen med Aase, Søren, Inger og Jes besøgte vi Tenuta di Argiano, hvor driften varetages af danskeren Hans Vinding-Diers. Da Franks inviterede til smagning af vinene derfra, meldte vi os. Det blev en meget flot aften, hvor vi kendte halvdelen af gæsterne, der fik en fin aften med udsigt til Skagen, Sæby og Læsø.

 

   

 

Køkkenchefen Dan Cassebaum bekræftede igen den flotte stime, han er inde i med fremragende mad, hvor jeg især er begejstret for fiskeretterne. Den anden Dan (rest.chef) havde flot styr på vinene, herunder temperaturen, så det blev en ualmindelig fin oplevelse, der bestod af flg. menu med vine:

 

Stegt helleflynder – grønne asparges – glace – sauce Aromat

  • 2006 Non Confunditur Tenuta di Argiano
  • 2005 Non Confunditur Tenuta di Argiano
  • 2006 Rosso di Montalcino DOC Tenuta di Argoano

   

 

 

Unghaneballontine –  nye gulerødder – kraftig hønsesky

  • 2002 Brunello di Montalcino Tenuta di Argiano
  • 2003 Brunello     – do –

 

Råmarineret kalveinderlår- røget marv – bagt rødbede – rødbedesirup – sprødt rugbrød

  • 2001 Brunello di Montalcino Tenuta di Argiano (min bedste vin)
  • 1999 Brunello di Montalcino Tenuta di Argiano

   

 

Økologisk lam – spidskål – ramsløg – morkelsauce

  • 2005 Solengo Tenuta di Argiano
  • 2004 Solengo Tenuta di Argiano

Moden Tebstrup – 12 mdr. Lidegård – Blicher stikkelsbærkompot – syltede nødder

  • 2005 Suolo Tenuta di Argiano

 Stempelkaffe & Grappa di Brunello fra Argiano

 

   

 

Lidt om priserne på vinene:

 

2005 Non Confunditur  kr. 80,-

2005 Rosso di Montalcino kr. 80,-

2001 Brunello kr. 300,-

2004 Solengo kr. 400,-

2004 Suolo kr. 600,-

 

Konsulent David Andreasen fra Philipson Wine kunne slutte med at indsamle ordresedlerne, som jeg vil tro var bedre udfyldt end så mange gange før, idet alle var meget tilfredse med en velsmagende aften.