Med sognepræsten på Hirsholmene

2008-06-05T00:00:00+00:005. juni 2008|Kaj og familien|

Grundlovsdag havde vi besøg af Jette og Preben fra København. Dagen før havde Else afleveret Marie og August til nogle dages ferie hos os. Vi var så heldige, at Birgit og Laurids Korsgaard inviterede på sejltur til Hirsholmene med afgang fra Rønnerhavnen kl. 10.00.

 

Hirsholmene er beliggende 7 km nordøst for Frederikshavn og er beboet af 4 familier. Øgruppen omfatter desuden Græsholm (21 ha., den største af øerne), Tyvholm, Lilleholm, Kølpen og Deget. Øerne ejes i dag af Skov- og Naturstyrelsen, der værner om øernes fugleliv, der bl.a. omfatter 5-600 par tejster, hvilket er over halvdelen af landets ynglebestand. Tejsten benævnes i øvrigt Kattegats sorte fugl.

 

   

 

Hirsholmene besejles 3 gange om ugen af postbåden fra Frederikshavn, der desuden sejler over til gudstjenester. I dag havde Laurids dog fri, men det hindrede ham ikke i at åbne kirken (indviet i 1638) og fortælle os om kirkens og øens historíe. Han lånte desuden nøglen til fyret, der er opført i 1886. Det første fyr blev forøvrigt opført i 1838. Efter rundtur på øen og badning i Præstebugten, var der tid til lækker frokost med Trimbach vine.

 

    

 

Efterhånden som dagen gik, blev øen anløbet af mange lystsejlere, der benyttede det meget flotte vejr til en dag på den smukke ø, hvor mågerne ganske vist skældte ud over gæsterne, der kom lidt for tæt på deres rugesteder. Ved hjemsejladsen opnåede vi for første gang at sejle rundt om øerne inden kursen blev sat mod Rønnerhavn, hvor der herskede stor aktivitet.

 

Dagen sluttede med middag på Orionvej. Vi nød et glas Pol Roger champagne på vestterrassen, hvor Lilly serverede foie gras og fasan, hvortil der blev skænket Quarts de Chaume, Ch. Bellerive fra Loire dalen og Magnum Ch. Batailley. Vi sluttede på østterrassen med at nyde den flotte udsigt over Frederikshavn, Skagen og Læsø og ikke mindst Hirsholmene, hvor vi tilbragte en Grundlovsdag, vi aldrig glemmer. Stor tak til Birgit og Laurids.