Vendsyssel Festival i Dronninglund Kirke med Rilke Ensemblen

2008-07-07T00:00:00+00:007. juli 2008|Kaj og familien|

Så startede Vendsyssel Festival 2008 sin 38. sæson med Rilke Ensemblen fra Gøteborg med Gunnar Eriksson som dirigent. Lilly havde som sædvanlig købt et blåt kort, der giver fri adgang til alle konserter for kortets indehaver + ledsager.

 

Første koncert var i Dronninglund Kirke, hvor vi ankom 25 minutter før start til en næsten udsolgt kirke. Formanden for Vendsyssel Festivals styrelse, Jørgen Boe, bød velkommen til den nye sæson med 52 koncerter, så der bliver travlt den næste måned. Forfatteren og kunsthistoriker Lise Svanholm holdt åbningstalen.

 

Rilke Ensemblen under ledelse af Gunnar Eriksson leverede en meget flot koncert med vægt på moderne skandinaviske komponister. Dirigenten ledede med præcise og enkle bevægelser koret gennem de enkelte værker. I sidste del af koncerten spredte korets medlemmer sig ud i kirkerummet, hvilket gav en fin oplevelse. Det var en flot premiere på sæsonen.