Familieudflugt 2008

2008-08-15T00:00:00+00:0015. august 2008|Kaj og familien|

Der er efterhånden tradition for, at vi arrangerer en familietur. I sin tid startede vi med en udflugt op til Vi har gennem årene besøgt:

 • Nordvestjysk Folkecenter for Vedvarende Energi i Thy anført af Preben Maigaard
 • Borgmester Kristian Schnoor, Sejlflod kommune med bl.a. Lille Vildmose
 • Borgmester Kurt Kirkedal, Skagen kommune
 • Servicechef Anni Walther, Aalborg kommune
 • Altmuligmanden Folmer på Læsø
 • Marianne og Anders i Stavanger
 • Til fødselsdag med Else i Vence, Frankrig
 • Sidste år var vi i Hobro ved Jytte og Søren Brage, der bl.a. fortalte levende om vikingeborgen Fyrkat m.v.

I år var det så Frederikshavns tur. Deltagerne var:

 • Marianne og Anders (hjemme fra Stavanger)
 • Lisbeth og Jørgen
 • Birgith og Gunnar
 • Else
 • Lisbeth
 • Poul
 • Jette og Preben (inviteret som husets venner)
 • Birthe og Erik (bor i Herlev, men er ambassadører for Frederikshavn)
 • samt  Lilly og Kaj.

Frederikshavn kommune har vedtaget at ville være modelby for omstilling til brug af vedvarende energi. Man har derfor stiftet fonden Energibyen Frederikshavn til at udvikle et sammenhængende system af vedvarende energi for hele Frederikshavn by + Strandby m.fl.

Omstillingen  af energiforsyningen kræver investering i:

 • Nye fælles anlæg (vindmøller, solvarme, biogas, varmepumper, lavtemperatur fjernvarme)
 • Nye individuelle anlæg (solceller, solvarme, varmepunper, brændselsceller)
 • Ændring af bestående anlæg (fra naturgas til biobrændsler)
 • Lavere energiforbrug i virksomheder og private hjem
 • Testcenter for overgangen til el og biobrændstoffer i transportsektoren.

Man er nu igang med at opbygge en organisation og har ansat direktør Mikael Kau, der gav os en levende og engageret gennemgang af visionerne og ideerne bag Grøn by projektet.

 

En flot start på dagen, der fortsatte med besøg på motorfabrikken MAN, hvor Site Manager Poul Knudsgaard fortalte om udviklingen de senere år, bl.a. om flytningen af produktion fra Holeby til Frederikshavn og igangsætningen af integrationen af den verdensomspændende virksomhed, der har udgangspunkt i Augsburg i Tyskland. Ved sidste mandtal var der i MAN gruppen 56.196 medarbejdere, så der er noget at tage fat på.

 

Communication Coordinator Christine Lunde fortalte derefter om sit arbejde med intern og ekstern kommunikation, bl.a. også om flytningen fra Holeby til Frederikshavn, hvor der kun var 4 medarbejdere, der flyttede med. Heldigvis for os var Christine og hendes mand Ole deriblandt. Lige for øjeblikket går der megen tid med at planlægge og organisere en firmafest den 13. september i anledning af koncernens 250 års jubilæum. Vi blev derefter ført gennem hele fabrikken lige fra støberiet til prøvestationen, hvor de færdige motorer bliver testet. En fantastisk formiddag med en meget spændende gennemgang af udviklingen fra lokal motorfabrik til et led i en verdenskoncern. Stor tak til Christine og Poul.

 

Vi ilede derefter til KatFizk på Søsportshavnen, hvor der ventede 15 stjerneskud og fadøl. Køreturen til næste besøg var kort, idet seniorsergent Claus Gustavsen ventede os kl. 13.00 på Flådestationen. Claus gennemgik opbygningen af søværnet i sin helhed og Frederikshavn i særdeleshed på en sådan måde, at vi alle fik en langt større forståelse for, hvad de ca. 2.000 lokale mennesker udfører af opgaver. Vi gik derefter ombord på et standard flex skib, bl.a. for at se en kanon. Den var imidlertid blevet hejst op på land, men vi indtog kommandobroen, som Claus gennemgik. Det er jo i dag et stort edb rum.

 

Næste besøg var en naturlig fortsættelse af dagens program, nemlig besøg på den nye Sergent- og Grundskole for søværnet. Skolen er indviet i foråret med kronprinsen i spidsen. Vi blev modtaget af skolens chefkommandør Lars Mikkelsen, der havde fået hjælp af en menig til at vise os den imponerende svømmehal, der bl.a. bruges til træning i redningsøvelser. Det 4 meter dybe bassin kunne styres tll bl.a. at frembringe store bølger m.v. Lars Mikkelsen foreviste derefter lokaliteterne og gennemgik skolens opgaver. En meget flot skole, som søværnet har al mulig grund til at være stolte af.

 

En meget flot afslutning på den militære del af programmet, idet vi fortsatte til Arena Nord, hvor min gamle medarbejder Per Malmberg fortalte om processen med at få arenaen bygget. Vi så selve arenaen med den mege flexible indretning. Per, der hele tiden har været formand for projektet og nu bestyrelsesformand, fortalte derefter om de fremtidige planer med yderligere en træningshal i forbindelse med bygning af en ny skole, men det afhænger altsammen af, om kommunen kan sælge Forsyningen, men det er en hel anden sag.

 

Det var dejligt at opleve Pers flotte præsentation. Han kunne velfortjent fortsætte ud på golfbanen, medens vi kørte ned til Siloen for at afslutte dagen på Franks Restaurant på 9. etage. Hele familien trængte nu til en velkomstdrink, medens de gik rundt og nød den flotte udsigt over hele Frederikshavn kommune. Køkkenchefen Dan havde kreeret en dejlig fiskemenu, der blev serveret og præsenteret af dejlige Mette. En flot afslutning på en begivenhedsrig dag.