Vendsyssel Festival 2008

2008-08-13T00:00:00+00:0013. august 2008|Kaj og familien|

Det er en fremragende ide at arrangere en række klasiske koncerter rundt omkring i kirker m.v. i Vendsyssel om sommeren. Vi køber derfor blåt adgangskort, der giver adgang for 2 personer til alle koncerter. Men i år har det været sløjt med vores deltagelse, idet vi har været hængt op med mange andre aktiviteter. Vi oplevede en fremragende åbningskoncert i Dronninglund med Rilke Ensemblen fra Sverige med Gunnar Eriksson som dirigent, Alessandra Maria Ammara, klaver i Sognegården, Hjørring,Trio con Brio i Sindal Bykirke, men her sad vi på næstbageste række, hvor vi intet kunne se, så det var ingen succes for os på trods af, at Trioen spillede fantastisk og fik 6 stjerner i Stiften.

 

 

Vi nåede dog at opleve afslutningskoncerten den 13. august i Det Musiske Hus, Frederikshavn. Det skulle have været en stor operaaften med arier og duetter, men tenor Niels Jørgen Riis måtte melde fra p.gr.a. sygdom. I stedet for måtte sopran Inger Dam-Jensen og klaver Ulrik Stærk klare opgaven alene, så det blev et helt andet program med sange af P.E. Lange-Müller, Carl Nielsen, Jean Sibelius og Richard Strauss. Det blev en fin oplevelse, bl.a. fordi Det Musiske Hus har dejlige sæder med udsyn til alle.