Besøg hos Elna og Jesper + konference om oplevelsesøkonomi

2008-09-08T00:00:00+00:008. september 2008|Kaj og familien|

Vi tilbragte weekenden i Jette og Prebens sommerhus ved Bildsø Strand. Mandag morgen kørte vi hjem, men smuttede ind til Horsens for at besøge Elna og Jesper Rasmussen, der flyttede til Horsens fra Aalborg. Elna var ved tandlægen, men Jesper viste os det nye kvarter med gangstier m.v. Vi var derfor klar til brunch i den dejlige udestue i selskab med guldfisk, der rigtigt kosede sig i solen.

 

Elna og Jesper er vendt tilbage til familien, der alle bor i Horsens Omegn. Dog bor søn og svigerdatter med 2 børn i København, men det giver en god undskyldning for at komme til hovedstaden engang imellem. Begge er stadigvæk ivrige løbere og har med de fine stier i området fået ideelle betingelser. Vi glæder os allerede til foråret, hvor vi skal på besøg i Horsens, hvor de vil vise os den flotte natur.

 

   

 

Efter kaffen måtte vi afsted til Frederikshavn, hvor vi havde tilmeldt os et arrangement i Arena Nord. Lilly foretrak dog at blive hjemme og få lidt orden i vasketøjet, men jeg kørte ned og hørte om Frederikshavn som handelsby i oplevelsesøkonomien, arrangeret af ApEx, Frederik og Frederikshavn Event.

 

Professor Anne Lorentzen fra Institut for Samfundsudvikling og Planlægning ved Aalborg Universitet holdt et meget interessant foredrag om udviklingen i Frederikshavn de senere år, hvor man er gået fra Værftby til Værtsby. Hvad er opnået indtil nu og hvilke udfordringer forestår.

 

   

 

Direktør Anne Porse Nielsen fra konsulentfirmaet Future Experience fortalte derefter om, hvorledes detailhandelen kan arbejde med oplevelsesøkonomien. Der kom mange spændende tanker og idéer. Vi var måske 20 deltagere, hvoraf blot højst 4 kunne betragtes som detailhandlere. Ufatteligt, at der ikke er flere, der gider at bevæge sig i Arenaen og hente inspiration. En fremragende aften, hvor jeg som afslutning nød en snitte og en kop kaffe sammen med Christian Jantzen og frue, som han så ofte med god grund praler af!