Kokketræf på toppen

2019-01-16T14:26:08+00:0030. september 2008|Kaj og vin|

Køkkenchef Dan Blichfeldt Cassebaum fra Franks restaurant i Siloen, Frederikshavn, havde fået den gode idé at invitere to gode kolleger til et kokketræf. Det var køkkenchef Claus Henriksen fra Dragsholm Slot og ass. køkkenchef Christian Ebbe Plesner fra Søllerød Kro. De havde kreeret en menu, hvor de hver for sig stod for 2 retter.

 

 

Agendaen var:

 

Snacks & dip     

1999 Vintage Brut, Kreiglinger, Tasmanien, Australien

 

Persilleskum – kalvehjerter – rødbeder – østers – tyttebær

NV Camille Savés Rosé Grand Cru Champagne, Frankrig

Franks

 

Helleflynder- majs – fennikel fra Lammefjorden

2006 Grauburgunder SC, Weingut A. Christmann, Pfalz, Tyskland

Dragsholm Slot

 

Jomfruhummer – kammusling – karotter – havtorn – skum

2004 Viré Clessé “Vieilles Vignes”, Domaine Rene Michel, Macon

Franks

 

Gråand – kantareller – selleri – valnødder

2003 Saint-Joseph, Domaine Courbis, Rhone, Frankrig

Søllerød Kro

 

Spidskål fra Lammefjorden – persille – karse

2006 Spätburgunder Rouge, Weingut Georg Breuer, Rheingau, Tyskland

Dragsholm Slot

 

Chokolade – yoghurt – macadamianød

2006 Recioto della Valpolicella, Corte Giara, Veneto, Italien

Søllerød Kro

 

Stempelkaffe & petit fours

 

En meget elegant aften, hvor vi hverken blev forspiste eller beruset.

 

   

Persilleskum og kalvehjerter                         Jomfruhummer og kammusling 

 

   

Gråand med tilbehør                                     Spidskål fra Lammefjorden

 

Chokolade, yoghurt og macadamianød