Koncert med Aalborg Symfoniorkester

2008-09-11T00:00:00+00:0011. september 2008|Kaj og familien|

Første koncert efter sommerferien blev introduceret af selveste musikchefen. Poul Elming fortalte meget interessant og humoristisk om aftenens koncert. Men det er helt uforståeligt, at der ikke kan blive råd til et andet afspilningssystem. Uanset hvem, der introducerer, går ca. halvdelen af tiden med at finde ud af at betjene musiksystemet. Problemet består bl.a. i at finde det stykke på CD’en man vil spille. Den tid kunne bruges meget bedre.

 

Aftenens koncert blev dirigeret af chefdirigenten for Trondheims Symforniorkester, Eivind Aadland, der indledte med Mendelssohn Bartholdy Hebriderne. Her skulle vi kunne høre bølgernes bevægelser i storm og stilhed, men det fik jeg aldrig rigtig fat i, hvilket ikke nødvendigvis er orkestrets skyld.

 

Næste nummer var en cellokoncert i a-mol af Robert Schumann med svenskeren Torleif Thedéen som solist. Her kan man tale om genkendelsens glæde, idet første satsens indledende 3 akkorder går igen gang på gang. Efter pausen spillede orkesteret Johs. Brahms Symfoni nr. 4 i e-mol. Et dejligt sykke musik, som vi virkeligt nød.