Champagnemiddag på Hjorths Hotel, Kandestederne

2019-01-16T14:26:08+00:0019. oktober 2008|Kaj og vin|

Årets champagnemidag blev i år arrangeret af Mona og Peter Jensen, Hjorths Hotel i Kandestederne. Ved ankomsten kl. 15 fik vi kaffe og kage, inden Peter med stor entutiasme førte os til Raabjerg Mile, hvor han forklarede om milens tilblivelse og forventet fremtid. Man har regnet ud, at den når hovedvejen til Skagen om ca. 50 år. Inden hjemturen blev der på kanten af milen serveret 1998 Pol Roger Blanc de Blanc.

 

Middagen blev en forrygende oplevelse. Mikael Christensen var chef de la cuisine, Ib Bergkjær, Sigurd Müller Vinhandel, tog sig af rollen som sommelier, Maitre d’hôtel: Jacob B. Jensen tog sig af serveringen.

 

Menu:

 

Vi startede med Østers og Pol Roger Blanc de Blanc.

 

Rødtungefilet glaseret med sprød, orangekrydret “müsli” af vildmosekartofler, skagensskinke og purløg hertil karotter i forskellige teksturer.

 

1998 Pol Roger Winston Churchill

 

 

Stegt Foie Gras af and med hindbær, sprød brioche og lun hindbærvinaigre, sortiment af små salater og knust sort peber

 

2000 Pol Roger Rose

 

 

Stegt Bresse due med kål, sneppebrød og morkler

 

1995 Chateau Phélan Ségur, Saint Estéphe

 

 

Vaniljebagte blommer i egen sirup med creme double og grand cru makroner

 

Pol Roger Cuvee Rich

 

 

Kaffe med Marc de Bourgogne fra Domaine Romanée Conti

 

 

NATMAD

 

Friskkogte jomfruhummerhaler med klassisk tilbehør

 

1999 Pol Roger Brut

 

Under middagen var der arrangeret en spørgeskemakonkurrence om champagne. 1. præmien var et weekendophold for to på Hjorths Hotel. Jeg skal til foråret vende tilbage til, hvorledes Lilly oplevede den oplevelse.