Duroché kommer nu med en Griotte Chambertin

2019-01-16T14:26:08+00:0020. oktober 2008|Kaj og vin|

Efter at Pierre er begyndt at stå for vinfremstillingen hos Duroché, sker der en række ændringer. Arbejdet i marken forstærkes yderligere med stor omhu for den enkelte vinstok, vinifikationsprocessen er ændret og lagringstiden på fad er reduceret til 16 mdr. mod tidligere 18 mdr. I 2005 blev village markerne delt op, således at man markedsfører enkeltmarksvine såsom Gevrey Chambertin Aux Etelois, Champ og Jeunes Rois.

 

       

 

Man har i dag grand cru marker med Charmes Chambertin, Latricieres Chambertin og Chambertin Clos de Beze. Men man har hele tiden haft 192 vinstokke i Griotte Chambertin, der er beliggende mellem Charmes Chambertin og Chapelle Chambertin. I 2007 producerede man for første gang et lille fad Griotte Chambertin, og jeg er blevet lovet 1 flaske af de dyre dråber. I år så vi, hvorledes Pierre på gammeldags vis pressede saften fra de 192 stokke, og jeg regner med at få lov til at købe 12 flasker vintage 2008, men lad os nu se! Foreløbig er den kommet på et lille fad, der rummer mere end fadet med 2007, så det tegner lovende.