Vins du JURA hos Julien

2008-10-10T00:00:00+00:0010. oktober 2008|Kaj og familien|

Første gang Lilly og jeg besøgte Sigurd Müller i Aalborg var i 1981. Han serverede en hvidvin, og Lilly udbrød spontant: “Den smager af sherry”. Monsieur Müller svarede: “Meget flot frue, det er en Vin Jaune fra Chateaux Chalon, Côtes du Jura. Den er netop kendt for at have sherry smag”.

 

Nu oplevede vi det igen. Michelle Duroché har fundet en kæreste i JURA bjergene. En sød ung vinbonde, Julien, med 5 ha. vinmarker, nyt hus og nye udhuse. Vi besøgte ham sammen med Gilles, der er meget stolt af og glad for den kommende svigersøn. Vi havde lejlighed til at smage Chardonnay 2004 og Tradition, der er en blanding af Chardonnay og den lokale drue Savagnion. Og ganske rigtigt. Eftersmagen var sherry-agtig. Det skyldes bl.a. klippeundergrunden. Vi smagte også Vin de Paille 2003. En sød vin, hvor druerne tørres på nettråd i 4 år. Meget velsmagende produkter inden hjemturen til Gevrey Chambertin i den nye Lexus. Vi nåede dog lige at besøge det store saltmuseum i Saline.