Foredrag i Frederikshavn City Rotary Klub kl. 07.00!

2019-01-17T11:55:30+00:0018. november 2008|Ledelse og kommunikation|

Jeg har ellers i flere år konsekvent sagt nej til at holde foredrag i diverse klubber m.v., men Helle fra Ecco Rejer i Strandby fik med kvindelig list narret mig til at møde op denne morgen kl. 07.00 på Radisson Hotel i Frederikshavn.

 

Hun ringede nemlig den 3. september, og der var jo lang tid til den 18. november. Jeg kørte alene hjem fra København i går, medens Lilly er børnepædagog til på fredag, hvor hun tager flyveren hjem.

 

Men jeg måtte op kl. 06.00 og ud i et forrygende regnvejr. Heldigvis var der stort morgenbord på hotellet med alt godt fra Nordjylland, præsenteret af hotellets direktør smukke Camilla, så jeg var helt veloplagt, da jeg fik ordet kl. 08.30. Nogle små pralehistorier varmede det gode selskab op, der bestod af relativt unge mennesker. De levede godt med i en samtale omkring beslutningstagen.

 

Tager vi beslutninger med hjernen (kognitivt) eller med hjertet (emotionelt)? De fleste fortalte tøvende, at det nok var hjertet (følelserne), der bestemte. Vi nåede lige at kigge lidt på en model udarbejdet af Christian Jantzen og Mikael Vetner, Institut for Kommunikation, AAU om:

  • Oplevelsesøkonomi
  • Opmærksomhedsøkonomi
  • Forventningsøkonomi og
  • Tryghedsøkonomi.

Da havde vi overskredet tiden med et kvarter, så vi nåede ikke at svare på dagens spørgsmål, der gik på: “Hvem er de fremtidige turister, og hvad vi skal gøre ved dem?”.

 

Den skarpsindinge læser vil dog kunne se elementer i foredraget (dialogen), der er relevant til besvarelsen.

 

Da klubbens kvindelige præsident forlængst havde forladt mødet, måtte postmester Merete Madsen takke for morgenbønnen og det i form af ædle produkter fra Nordens Køkken, der har hovedsæde i Strandby.

 

Nu bliver Lilly glad, når hun kommer hjem til Gourmetsalt og meget mere – kvalitet til fingerspidserne. Nu forstår jeg bedre hvorfor alle kokke bruger fingerne i maden. Jeg fik en dejlig tiltrængt middagssøvn, og da jeg vågnede skinnede solen fra en skyfri himmel.