VL møde gruppe 8 – Utzon centret med Poul Elming, chef for Aalborg Symfoniorkester

2019-01-17T11:55:30+00:003. november 2008|Ledelse og kommunikation|

Atter et godt møde i VL 8. Vi var inviteret med ledsager til at besøgde Utzon centret på havnen i Aalborg, hvor lederen af Aalborg Symfoniorkester Poul Elming skulle fortælle om sit liv som operasanger og lidt om planerne for Symfoniorkestret.

 

Lilly og jeg kom direkte fra Troense og trængte derfor meget til det dejlige glas Cava, vi modtog inden en kort besigtigelse af det flotte hus. Samledes derefter i auditoriet, hvor Jeppe Vangsgaard havde fået den strålende idé at starte med fællessang. Jeppe, der synger som en lirekassemand, kan roligt optræde sammen med Poul Elming, der overdøvede ham på hele skalaen.

 

   

 

Poul indledte med at lære os korsang, hvilket forløb glimrende, så der er talenter i gruppen. Han fortalte derefter om sine barneår i Aalborg, studieår i Århus inden tilknytningen til Det Kongelige  Teater i København. Som sanger startede han i skolen som tenor. Gik derefter i overgangsalderen men vågnede op som bas med antydning af baryton. Kom på musikkonservatoriet og kunne efter bl.a. en speciel studietur til New York igen synge som tenor.

 

Wagner blev hans skæbne, og han er blevet verdenskendt som Wagner fortolker, bl.a. ved Wagner festspillene i Bayreuth men iøvrigt på alle store scener (næsten). Overtog posten som leder af Aalborg Symfoniorkester sidste år og arbejder nu hårdt på at komme ind i metien og overvejer de kommende år, hvor han har store planer om at lave verdens største Wagner konkurrence i år 2010. Det bliver spændende.

 

Dertil kommer, at det nye musikhus i Aalborg er færdigt til nytårsaften 2012, hvilket giver nye muligheder og nye udfordringer. Vil iøvrigt arbejde for at flytte symfoniorkestret ud til folket, og det skulle vi få eksempler på i november måned. Den fine aften blev afsluttet med en ny fællessang, inden vi gik til bords i Utzon restauranten til en dejlig middag med rødvin fra Raimat.