Juleaften på Orionvej 32

2008-12-24T00:00:00+00:0024. december 2008|Kaj og familien|

I år var hele slægten hjemme. Marianne og Anders fra Stavanger, Annette og Per fra København. Marie og August var ankommet 3 dage før juleaften. Fra Sæby kom Pers forældre Bente og Poul, og endelig var vi jo selv med.

 

Lilly havde travlt i køkkenet og startede med at servere foie gras på hjerteformet brød. Hertil drak vi Trimbachs Pinot Gris 2000, der blev fremstillet i anledning af moderens 100 års fødselsdag og har fået navnet 1900 hommage à Jeanne 2000, som vi også havde fået som velkomstdrink. En ren delikatesse.

 

   

 

Så fik vi gåsen på bordet. Det store dyr smagte fortræffeligt. Jeg havde i den bedste mening fundet 7 flasker Bourgogne frem fra Gevrey-Chambertin. For en gangs skyld åbnede jeg flaskerne i min skønne vinkælder, men ved et uheld røg en af propperne ned i flasken og oversprøjtede reolerne, så jeg åbnede resten i køkkenet og satte flaskerne udenfor. Med det resultat, at vinene blev alt for kolde, så vi fik ikke fat i den skønne bouquet fra Charmes Chambertin, Latricieres Chambertin, Chambertin Clos de Beze m.v., m.v.

 

   

 

Til gengæld var gaverne en stor succes. Jeg kan se Pouls ansigt for mig endnu, da han fik overrakt et stort krigsskib af August, som han havde lavet på fritteren. Marie har spillet uafbrudt på sin Nintendo DS, og August er stolt af sin Nokia 5130 i udvidet version. Men halstørklædet fra kampen AaB-Celtic var også et hit og kom med i seng.

 

En dejlig aften, hvor der også blev tid til at gå omkring juletræet og synge julens sange.