Tiltrædelsesforelæsning, professor Lennart Nørreklit, AAU

2019-01-17T11:55:29+00:005. december 2008|Ledelse og kommunikation|

Professor Annette Lorentzen bød velkommen til Lennart Nørreklits tiltrædelsesforelæsning over emnet Filosofi og ledelse – at tænke filosofisk. Lennart er tilknyttet Institut for uddannelse, læring og filosofi og skrev for mange år siden en doktorafhandling om begrebet sandhed!

 

Jeg fik dengang et eksemplar af den kæmpestore moppedreng, men til min store skræk kan jeg ikke finde bocgen, som jeg på sædvanlig vis har lånt ud, men ikke fået tilbage. Et forbandet problem, som jeg har mange eksempler på, men kun kan takke mig selv for, idet jeg naturligvis skal registrere som et andet bibliotek.

 

Jeg er desværre  ikke istand til at beskrive forelæsningen. Lennart er jo filosof og i stedet for, at jeg vover mig ind på en gengivelse af begreber som: Tænkning, kilder, kærlighed, magt, sandhed, fænomener m.v. vil jeg henvise til AAUs hjemmeside, hvor man kan finde frem til Lennart Nørreklit og opsøge forelæsningen.

 

   

 

Man vil finde omkring 400 forskningsprojekter, mere end 200 artikler osv. En mand, der har udført et kæmpearbejde omkring filosofi, der absolut har gjort sig fortjent til titlen som professor, idet han også har udført et kæmpearbejde som underviser og vejleder. Jeg har det specielle forhold til ham, at han var den første vejleder til den første hovedopgave, jeg havde i 1981. Og siden den dag har vi været meget gode venner, og jeg var meget glad for at se, hvor mange mennesker, der var mødt op til dagens reception, heriblandt naturligvis fru Hanne, der ganske vist er professor ved Århus Universitet i økonomi, men alligevel ser op til sin mand med stor kærlighed, og det er gensidigt.

 

Stort tillykke med dagen fra Lilly og Kaj!