Traditionsrig 1. juledag hos Lisbeth og Jørgen, Tronderup

2008-12-25T00:00:00+00:0025. december 2008|Kaj og familien|

I gamle dage var hele familien samlet i Strandby hos Lillys bedsteforældre Petrea og Thomas (der forøvrigt blev næsten 102 år). Her blev der altid serveret kogte rødspætter leveret direkte fra Strandby havn 1 km borte.

 

Herefter fortsatte traditionen til Mie og Ole på Tronderup (Lillys forældre), hvor rødspætterne efterhånden blev udskiftet med suppe og steg. De seneste 14 år har Lisbeth og Jørgen overtaget festen. Nu bliver der serveret dyrekøller og ris à la mande med Sigurd Müllers julevin. I år var der tilmeldt 37 deltagere, men i sidste øjeblik var der afbud fra 2 skønne jomfruer, der lod naturen styre deres prioritering.

 

   

 

      

 

Det blev som sædvanlig en forrygende aften. Lisbeth må være verdensmester i at tilberede rådyr. Børnene vinder mandelgaver, og der synges og danses om juletræet. Alle ser frem til den afsluttende sang: Nu er der jul igen ….. der foregår i en lang kæde i fuldt firspring. Det lange stuehus med mange stuer er som skabt til dette juleløb, men i år er det slut. Lisbeth og Jørgen flytter 1. april til det lille hus ved Sæby Å. Her vil det blive vanskeligt at huse så mange mennesker, men vi kunne dog forlægge juleløbet til en tur rundt om Sæby Å. Stor tak til Lisbeth og Jørgen for de 14 gode år.