Aalborg Symfoniorkester: Beethoven og Bruckner

2009-01-15T00:00:00+00:0015. januar 2009|Kaj og familien|

Vi indledte aftenen med at gå til Peter Wangs introduktion af aftenens koncert. Han er en helt fantastisk fortæller, og som ren amatør har jeg en fornemmelse af, at han ved alt om musik.

 

V i skulle høre Beethovens Klaverkoncert nr. 1, C-dur, op. 15. Orkestret blev ledet af chefdirigent Matthias Aeschbacher, der skal have stor ros for at give plads til aftenens solist, pianist Elisabeth Westenholz, der på forbløffende vis førte os gennem koncerten på en stille og rolig måde, der var helt uden skaberi af nogen art. En fin præstation som publikum belønnede med så stort bifald, at hun på megen charmerende vis gav et ekstranummer, nemlig en lille vals af Schubert. Jeg tror ikke den varede mere end et minut, men meget elegant fremført.

 

Jeg glemte helt at skrive, at orkestrets klarinettist, Randi Østergaard, spillede en lille duet med Westenholz med samme elegante musikalitet.

 

Andel del bestod af Bruckners Symfoni nr. 3, d-mol, som orkestret klarede helt overbevisende, selv om det må have været en hård opgave, idet man spillede for fuld styrke i nøjagtig 60 minutter. Så vi fik da noget for pengene.