Aalborg Symfoniorkester, musik fra året 1909

2009-01-29T00:00:00+00:0029. januar 2009|Kaj og familien|

Det blev en meget spændende aften med symfoniorkestret. Poul Elming havde fået den ide at ville spille musik fra 1909, så vi må forvente, at vi næste år skal høre noget fra 1910.

 

Koncerten startede med Claude Debussy: Premiere rhapsodie for klarinet og klaver. Svenske Stefan Solyom var dirigent og orkestrets egen Randi Østergaard var solist på klarinet. Det klarede hun strålende, og det må være inspirerende for orkestrets medlemmer, at de engang imellem bliver benyttet som solister i eget orkester. Det har altid været en meget positiv oplevelse.

 

Orkestret fortsatte med Ralph Vaughan Williams Suite af musikken til Aristofanes komedie Hvepsene. Sandelig om ikke det lykkedes orkestret at spille som en kæmpeflok hvepse og ind imellem lyde, som om vi var i England i en music hall. Ganske spændende.

 

Efter pausen fik vi Seregej Rashmaninov: Klaverkoncert nr. 3 spillet af Olga Kern. Det russiske vidunderbarn begyndte som 5 årig. Hun er nu en lidt ældre, men meget flot dame, der spillede så flot, at hele salen spontant rejste sig op, da hun afsluttede efter 39 minutters hårdt arbejde. Dette mammutværk må være noget af det sværeste at spille, men det må være vanskeligt at gøre bedre end det, vi oplevede med Aalborg symfoniorkester og Olga. Desværre fik vi intet ekstranummer, men det må vente til næste gang vi oplever hende, og det må gerne være snart.