Birgit og Gunnars 145 års fødselsdag i Møllehuset

2009-01-24T00:00:00+00:0024. januar 2009|Kaj og familien|

Birgit (70) og Gunnar (75) havde valgt at holde 145 års fødselsdagsfest i Møllehuset, der blev moderniseret i 2005 og nu fremtræder med perfekte rammer for fester m.v. Hele familien, loge og kirkefolk var inviteret, og eksempelvis havde Marianne taget turen fra Stavanger og Annette fra København for at fejre de unge mennesker sammen med ca. 90 andre.

 

Vi blev budt velkommen med et glas Cava, hvorefter Birgit bød til bords. Hun førte forøvrigt ordet hele dagen og lod Gunnar koncentrere sig om damerne ved bord 1. Det må være jobbet som kordegn, der har givet hende mod til at føre sig frem.

 

   

 

Vi fik en meget lækker middag med vine. Undervejs underholdt Henning på harmonika. Organisterne, Rikke og Thomas Kurch, spillede og sang og sandelig om ikke Aksel Hansen, kordegn emeritus, steg op og sang kærlighedssange. Aksel er gammel tenor, der normalt går i gammelmandsalderen som 50 årig, hvilket betyder, at de mister kraften i stemmen. Men Aksel, der fylder 90 år nytårsaften, klarede bordets glæder m.fl. med stor stemmekraft. Ganske imponerende, at det kan lade sig gøre.

 

Der blev også holdt flere taler, der alle fremhævede Birgits milde og uhyre hjælpsomme væsen og Gunnars eftertænksomhed og hundetække.

 

   

 

Menuen:

 

Kold fiskesymfoni på marinerede julienneurter. Hertil “Alexis L” Chardonnay, Vin de Pays d’Oc, Alexis Lichine.

 

Kalvesteg stegt som vildt med flødesauce, waldorfsalat, torvets grønt, hjemmelavet surt og små stegte kartofler. Alexis L “Merlot, Vin de Pays ‘Oc, Alexis Lichine.

 

Chokoladebrownie med hjemmelavet vanilleis og sæsonfrugter.

 

Kaffe og The med Petit forurs.

 

Der var under kaffen rig lejlighed til at udveksle historier, inden Birgit kaldte til mild karrysuppe med hønsekød og ris – dertil flutes.

 

Men da havde Lilly også mistet stemmen, så det passede fint, at vi sammen med Annette og Marianne kunne køre hjem efter en uhyre vellykket fest.

 

Nu ser vi frem til guldbrylluppet.