Middag hos Jette og Preben på Frederiksberg

2019-01-16T14:26:07+00:0018. januar 2009|Kaj og vin|

I forbindelse med invitation til fødselsdag hos Aage Rask havde Jette og Preben inviteret gode venner til middag. Vi var 8 i alt.

 

Annette hentede os i lufthavnen og efter en forrygende frokost arrangeret af Per med sild og laks, øl og brændevin med tilhørende middagssøvn, kørte Annette os til Godthåbsvej. Vi blev modtaget af små stykker laks på rugbrød og hvidløgsgratinerede hummerhaler. Dertil en flot Riesling fra Trimbach.

 

Derefter fik vi en rigtig manderet, nemlig 4 1/2 kg stegte oksehaler serveret i små skåle + kartoffelmos.

 

Preben serverede rødvinen i to store karafler. Vi skulle blot gætte indholdet, men kom slet ikke i nærheden. Resultatet kan ses her:

 

2000 Riesling Cuvee Frederic Emile, Trimbach

1998 Barolo Rivera di Castiglione, Oddero, Mora i MAGNUM

1998 Barolo Rocche di Castiglione, Oddero, Mora i MAGNUM

1996 Latricières Chambertin, Grand Cru, Faiveley

2000 Corton Charlemagne, Grand Cru, Faiveley, flaske nr. 488 af 3840 flasker

2000 Chatauneuf du Pape, Chateau Beaucastel

1989 Gewürtztraminer, Selection de Grands Nobles, Trimbach

 

Som der står i Michelin: “Det var en rejse værd”.