Nytårskoncert – De 3 kgl. tenorer i Det Musiske Hus

2009-01-19T00:00:00+00:0019. januar 2009|Kaj og familien|

Der er efterhånden tradition for, at vi møder op til nytårskoncerten i Frederikshavn sammen med vores damefrisør Jette. I år skulle vi starte med en pariserbøf à la Jette kl. 17.00, men jeg blev så stærkt forsinket fra Universitetet, at vi først ankom kl. 18.30.

 

Pariserbøffen var blevet halvkold. Til gengæld havde den dejlige Côtes du Rhone temperature ideale. Vi nåede Det musiske Hus kl. 19.20, fandt pladsen på 6. række og var klar, da de 3 Kgl. tenorer entrerede scenen. De tre tenorer er Mats Calvén, svensk, Magnus Gislason, Island, og John Venning, kineser, født i London og ansat ved Den Kgl. Opera i 1981.

De blev båret oppe af pianisten Semion Balschem med afgangseksamen fra musikkoncervatoriet i Moskva.

 

Første del af koncerten var forbeholdt de kendte operaer, fremført med stor humor og nerve. Anden del var mere lystsluppen med Gershwin, Rogers, Lloyd Webber osv. Og det lykkedes sandeligt kineseren at få os allesammen til at synge med. En flot aften. Næste morgen skulle de underholde ved et arrangement afholdt af Frederikshavn Erhvervsråd, og det blev iflg. pålidelig kilde en fin oplevelse for de 200 deltagere. (Jeg kunne ikke deltage p.g.a. censor jobbet på AAU). Til aftenens koncert var der udsolgt med 450 veltilfredse publikummer.