Aalborg Symfoniorkester – Michala Petri

2009-02-26T00:00:00+00:0026. februar 2009|Kaj og familien|

Aftenens dirigent Lan Shui er født i Kina, og aftenens første nummer Månens skin i Erquan-kilden – for strygeorkester – er skrevet af en blind gademusikant og viderekomponeret af den estimerede klassiske komponist Wu Zuqiang.

 

Stykket varer 7 minutter og i original udgave spilles på det kinesiske strygeinstrument erhu – violinen på den høje stav. Orkestret havde kun dirigentstaven, men det lykkedes flot at få den kinesiske stemning frem. Lan Shui er udover at være 1. gæstedirigent i Aalborg, chef for Singapore Symphony Orchestra og chefdirigent for Sjællands Symfoniorkester, så det er en travl herre.

 

Michala Petri fortsatte med en melodi skrevet til hende af den spanske komponist Joan Albert Amargos: Northern Conserto – for blokfjøjte og orkester (2005) Om det skyldes, at jeg var ved at gå sukkerkold eller almindelig træthed, ved jeg ikke, men desvære fik jeg intet ud af den ellers meget velspillende solist, som vi med stor glæde har fulgt i mange år.

 

Efter pausen var der igen fuld bemanding på orkestret, og det blev der brug for i Sergej Rachmaninov: 2. symfoni nr. 2, e-mol. Den er inddelt i 4 satser, hvoraf især nr. 4 blev en stor oplevelse, hvor orkestret rigtigt foldede sig ud og Lan Shui virkeligt kom på arbejde med dirigentsokken, og det klarede han til ug/13/12.

 

Vi nåede tidsnok ud i Alfaen til at høre det sidste kvarter af AaBs kamp i Spanien med 3 mål i 1. halvlegs sidste 5 minutter. Vi nåede hjem til hele 2. halvleg, og den flotte sejr blev fejret med en flaske Riesling fra Trimbach.