AaB – Manchester City: 2 – 0 (3 – 4)

2009-03-19T00:00:00+00:0019. marts 2009|Kaj og familien|

Spar Nord havde atter arrangeret fodboldtur til Aalborg med diverse erhvervskunder. Bussen startede fra Skagen, samlede op i Frederikshavn og Sæby. 50 mand invaderede stadionhallen i Aalborg, hvor vi sammen med kunder fra hele Danmark startede med den store buffet + vine m.v.

 

AaBs sportsdirektør Lynge Jacobsen forklarede taktikken til aftenens UEFA kamp mod Manchester City, der vandt den første kamp i England med 2-0. Lynge var optimist og mente, at hvis vi kunne holde dem indtil sidste kvarter, ville der være store chancer for at vi kunne score mindst 2 mål og dermed få forlænget spilletid. Dog havde man ikke øvet straffespark, hvilket skulle vise sig at være en fejl.

 

   

 

Jeppe Curth var skadet, men fortalte om sit syn på kampen, der startede kl. 21.00 med en fransk dommer. 1. halvleg forløb planmæssigt. City spillede kontrolleret defensivt, og AaB kontrolleret offensivt. Det betyder normalt ingen scoringer, så der stod da også 0 – 0 ved halvleg.

 

I anden halvleg kom der mere gang i sagerne. Tempoet blev sat op, og da der manglede et kvarter, skiftede AaBs cheftræner Magnus Pehrsson over til 4-3-3. Det gav meget bedre spil. AaB og Luton Shelton fik scoret. Den franske dommer overså et klokkerent straffespark lavet mod Andreas Johansson, men kunne ikke undgå at dømme et i det 89. minut, som Michael Jacobsen bankede op i målhjørnet med det sædvanlige korte tilløb. Stadion var ved at vælte.

 

   

 

Spændingen var enorm, og der måtte spilles omkamp på 2 x 15 minutter, der dog endte 0-0. Spillerne var simpelhen ved at falde om af træthed. Straffesparkskonkurrencen startede fint med 2 mål til hver, men AaBs anfører Thomas Augustinussen sparkede underligt ukoncentreret langs jorden til højre for målmanden, der let snuppede den.  Da Luton Shelton derefter sparkede blødt næsten lige på målmanden, fusede det hele ud til stor skuffelse for de næsten 11.000 tilskuere, men endnu værre for spillerne og trænere, der havde overgået alle forventningere. De spillede en fantastisk god anden halvleg og forlod turneringen med stor ære.

 

Der var ret stille i bussen, der først nåede Frederikshavn kl. 02.00. Dagen efter viste det sig, at hvis AaB havde vundet, skulle de i kvarfinalen i UEFA cup have mødt Hamburger SV med Michael Gravgaard. Hvis det var sket, ville mindst 10.000 nordjyder have invaderet Hamburg, men det må vente til en anden gang.