1. april i Klosterskoven for at fotografere hvide dådyr

2019-01-17T11:55:29+00:001. april 2009|Ledelse og kommunikation|

Det er velkendt, at der i 1923 blev købt 6 hvide og 6 blågrå dådyr til Baggesvogn Skov, men dyrene flygtede til Klosterskoven og har siden dannet grundstammen af dådyr. I dag findes der ca. 20 hvide dyr!

 

På trods af, at jeg har set dyrene mange gange, er det aldrig lykkedes mig at fotografere dem. Det har medført, at mine gode venner Jes (kommandør) og Søren (politimester) er overbevist om, at det er en ren historie opdigtet i et anfald af dilerium. Jeg har haft d’herrer med på skovvandring flere gange, så de ved selvsyn kunne se de hvide dyr, men på grund af endeløs talen og megen støj, har dyrene naturligvis holdt sig på lang afstand.

 

Her i foråret blev de imidlertid trætte af mine dyriske oplevelser, så de satte sig for at bevise, at der ikke findes hvide dyr i Klosterskoven. De overtalte først chefen på Flådestation Frederikshavn til at sende inspektionsskibet Hvidbjørnen til farvandet omkring Klosterskoven.

 

Skibets sonarsystem opfangede de gamle hjortes brølen, men kunne ikke fastslå farven på dyrene. Så indgik de en aftale med Royal Artic Line, der sendte Ariva Arctica, der er bygget på Ørskov. Det 110 meter lange ishavsskib satte sig imidlertid fast i Glimsholt bæk, ganske tæt ved Glimsholt city.

 

Så fik de den lyse ide at få forsvarskommandoen til at sende en EM-101 helikopter, der har fået et meget dårligt image. Den kunne heller ikke klare turbulensen ved at passere Pikkerbakkerne ved Frederikshavn.

 

Men så fik de den rigtige ide. De overtalte guvernør Arnold Schwarzenegger til at medvireke. Han skulle som belønning få en hvid dyreryg og en flaske Opus One. Han overtalte NASA til at sende det ubemandede overvågningsfly IKHANA, der med scannere opfanger lys-energi, infrarøde og termale bølgelængder. Den overfløj Klosterskoven systematisk og ved at sammenholde flyets data med Google Earth fremkom der billeder af hvide dådyr.

 

   

 

Resultatet kan ses her på Kajsweb.dk. Søren og Jes er meget imponeret, men har nu mailet, at de er bange for, der er foregået et fototrick, så de vil stadigvæk forbeholde sig ret til at være skeptiske. Skulle der være en læser, der kan hjælpe med at overbevise d’herrer om sandheden, hører jeg gerne herom.