Aalborg Symfoniorkester. Mozart klaverkoncert nr. 20 og Mahlers symfoni nr. 1

2009-05-06T00:00:00+00:006. maj 2009|Kaj og familien|

Vi har som bekendt abonnement på Aalborg Symfoniorkesters program og kom i den skitzofrene situation, at skulle vælge mellem FOX Teams kamp mod Esbjerg eller koncerten.

 

Vi valgte koncerten, og heldigvis vandt FOX over Esbjerg med 30-28. Flot klaret af pigerne.

 

Vi startede med introduktion til aftenens koncert ved professor Lars Ole Bonde, AAU. Det er utroligt, så meget disse musiske folk ved om komponister m.v.

 

Til klaverkoncerten af Mozart var solisten professor Oleg Maisenberg, Wien Musikuniversitet. Han tryllede i 30 minutter sammen med orkestret dirigeret af Matthias Aeschbacher. Efter pausen spillede orkestret Mahlers symfoni nr. 1. Her blev der brug for alle ressourcer og kvaliteter, men her kunne man fornemme, at det lige var musik for orkester og dirigent, så det blev en forrygende flot aften med orkestret for fuld drøn i 53 minuter.

 

Vi blev hele tiden optaget af de tilbagevendende temaer. Pludselig var der østrisk dansemusik spillet af en flok stadsmusikanter, så en yndefuld dans for ikke at snakke om Mester Jacob kanonen i mol, blandet med jødiske sange. Afslutningen blev lige netop så pompøs som forventet . Sikken et brag!