Amalies konfirmation

2009-05-10T00:00:00+00:0010. maj 2009|Kaj og familien|

Det er 25 år siden vi sidst har været til konfirmation (med Annette). I dag skulle vores genboere, Lise og Lars’ datter Amalie, konfirmeres i Abildgaard kirke kl. 09.00.

 

Lilly var meget opsat på, at vi skulle møde i god tid for at få en god plads, så vi var de første kiggere, der mødte op i kirken, hvor kordegn Knud Erik Andersen fandt den bedste plads til os med fuld overblik over begivenhederne. Efterhånden som familierne indfandt sig, viste det sig, at vi kendte mange af aktørerne. Præcis kl. 09.00 var alle på plads. Amalie i flot kjole og med nysat hår var en ren skønhed, som Lise og Lars med rette kan være stolte af.

 

Den søde præst Gurli Møller Andreasen bød velkommen. 1. musikalske indslag var et ungdomskor og orkester, der varmede op, så vi nærmest var henfalden til Sydafrika med african jazz. Meget festligt.

 

Ceremonien gik nu igang med afvekslende bønne og sange, inden alle konfirmanderne een for een bekræftede deres konfirmation, velsignelse og ord. Amalies var Kærlighed, så det tegner jo lovende. Der var flere moderne salmer ledsaget af orgel, kor og orkester. For os var der også den nyhed, at Gurli Møllers prædiken var understøttet af lysbilleder med motiver fra Lofoten og Sydafrika. En fin ide, der var med til, at jeg eksempelvis hørte og forstod hele prædiken. Lidt af en præstation af præsten. Efter temmelig mange meddelelser og udgangsbøn forlod vi med konfirmanderne i spidsen kirkerummet efter en dejlig oplevelse.

 

   

 

Vi kørte hjem på Orionvej til rosé og kransekage bagt af en af Lises kollegaer. Amalie fik pakket gaverne ud (stor tilfredshed), inden familien kørte til frokost på Brøndums Hotel, Skagen. Lars havde bestilt Sandormen til familieturen, og middagen fandt sted i den gule stue på Brøndum, for sådan gjorde man nemlig den 10. maj 1970, det år Lars blev konfirmeret i Skagen, så her holder man da på traditionerne.