Diner Amical i Cordon Bleu

2019-01-16T14:26:06+00:0024. maj 2009|Kaj og vin|

Efter at have overnattet hos Åse og Søren ovenpå operaturen til Amsterdam, havde vi inviteret dem med til forårets møde i Cordon Bleu ordenen.

 

Under ledelse af Jens-Peter Skov, Sallingsund Færgekro, var der arrangeret busudflugt, der først gik til Gråsten Slot, hvorvi så kirken og den flotte have. Her spiste vi frokost fremstillet på Sallingsund Færgekro, serveret i plastikbægre + vin ad libitum. En flot oplevelse.

 

   

   

Vi kørte derefter til Dybbøl Skanse og så resterne fra 1864, inden vi oplevede den tidligere borgmester i Sønderborg, AP Hansen, også kaldet AP. Med en fantastisk udstråling og humør fortalte han om udviklingen af Alsion. Et videns- og kulturcenter i Sønderborg, hvor man har samlet uddannelse, forskning og kultur under samme tag. Der er 28.428 kvadratmeter, og den samlede pris løb op i ca. 630 mio. kr. Alsion blev taget i brug i februar 2007 og rummer Syddansk Universitet, forskerpark, koncertsal, der bl.a. har hjemsted for Sønderjyllands Symfoniorkester, DSB billetsalg, kiosk, cafe m.v. Et prægtigt byggeri, der må være et scoop for hele Sønderjylland.

 

Vi nåede hjem til en halv time på øjet, inden vi skulle møde kl. 18.30 på Restaurant Bind,

hvor komtur Karl Otte Schmidt kunne byde velkommen til de 50 gæster. Pia og Christian Bind har efter flytningen fra Fakkelgården indrettet en gourmet restaurant i en villa beliggende ret op af Flensborg Fjord.

 

   

 

Det er en flot restaurant, hvor konceptet bl.a. bygger på en ugemenu til kr. 370,- for tre retter. Vi var så heldige at få 5 retter, som jeg desværre ikke har navnene på. Dog var der to retter med fisk, hovedretten var vagtler med foie gras, ost og dessert. Hertil drak vi Cremant, Bourgogne Blanc (fra Meursault), rød Givry 1. cru la Grande Berge 2006 og Kabir, Moscato di Pontelleria 2005. Et strålende måltid, der undervejs blev krydret med historier om huset, Jens-Peters fortællinger fra kongehusets fester, komturens beretning og udnævnelse af initiativpris 2009 til Tenna Doktor Olsen, AAU, og Dennis om studietur til USA for at kigge på uddannelsessystemet. En afvekslende aften med dejlig mad og vine blandet med kultur og viden.

 

   

 

Atter en god dag i Cordon Bleu selskabet.

 

Lilly kørte med sikker stil og ædruelighed os tilbage til Skodsbøl, hvor vi overnattede, inden vi tirsdag formiddag kørte hjem til Frederikshavn efter en meget oplevelsesrig uge.