Helle og Anders Knutsen i Det Musiske Hus, Frederikshavn

2019-01-17T11:55:28+00:004. maj 2009|Ledelse og kommunikation|

Jeg afholder hvert år et fællesmøde for mine netværk af ledere fra Vild med Verden i Aalborg, Mellem Kyst og Land, Hjørring, samt Mellem Himmel og Hav og Højt til Loftet i Frederikshavn. 

 

I år havde jeg lejet Det Musiske Hus i Frederikshavn vel vidende, at de 450 pladser ikke kunne fyldes, men der var trods alt tilmeldt 140 deltagere, der nød de gode lokaliteter og dagens foredragsholdere Helle og Anders Knutsen, der holdt deres indlæg på basis af deres bog PRIS eller POESI. Citat fra bogen:

 

“Hvis man tager en Mac og trækker en Dell fra, får man poesi.

 

Tager man en Alfa Romeo og trækker en Toyota fra, får man poesi.

 

Et Arne Jacobsen æg minus en Ikea lænestol giver poesi.

 

Det er ikke et faktum, men en overbevisning.

 

Forbrugerne vælger i stigende grad det billigste i den ene situation, det bedste i den næste, alt efter hvad produktet betyder for en enkelte. Midtermarkedet, der hverken er fugl eller fisk, vil tabe , og virksomheder inden for alle brancher må vælge side: ensartet lavpris eller det enestående?

 

Kopi eller original? Pris eller poesi”.

 

Forfatterne tager kampen op imod discountbølgen og stiller brug og smid væk-samfundet til miljøregnskab. Med stærke holdninger og Bang & Olufsens værdier i bagagen viser de, hvordan virksomheder kan alliere sig med designere og forbrugere og taqe poesivejen mod det originale og visionære: det menneskelige marked.

 

Efter foredraget var der kaffe og kringle samt tid til lidt snak og klavermusik af Simon Rugholm Carlsen fra Musikskolen, inden vi gik over til 3 kvarters spørgsmål fra salen til Helle og Anders, der svarede overbevisende på det hele.

 

Til afslutning takkede jeg for en meget flot eftermiddag og overrakte Anders en Chambertin Clos de Beze i anledning af hans fødselsdag og Helle naturligvis en Charmes Chambertin. Lisbeth Steen havde fremstillet et lille program med teksten til Du danske sommer, hvor det efter et par forsøg lykkedes pianisten, der havde fået lov til at benytte verdens fornemste flygel Bøsendorfer, at skabe nogenlunde takt med forsamlingen, inden han kunne takke for en fin eftermiddag.

 

Helle og Anders Knutsen blev meget glade ved ankomsten til Det Musiske Hus. På scenen stod der nemlig en Alfa MiTo i sort metallic leveret af Helge Andersen, 1 stk. lydstyresystem som nyeste skud fra B&O leveret af Lyd og Billede specialisten og sandelig også verdens fornemste flygel Bøsendorfer, som var rullet ind på scenen.

 

Den rene POESI.