Middag på Orionvej med Helle og Anders Knutsen, Jette og Preben Mikkelsen

2019-01-16T14:26:06+00:004. maj 2009|Kaj og vin|

Efter den store succes med Helle og Anders i Det Musiske Hus, havde vi inviteret til middag på Orionvej. Jette og Preben holdt en lille miniferie for at komme lidt væk fra det stressede Københavnerliv.

 

Efter at have nydt udsigten og det gode vejr, startede vi med en Alfa Romeo Spumante Brut fra Scrimaglio. Da Anders jo er Alfa fan, var vi noget spændte på, om den overhovedet kunne drikkes, men det smagte langt over forventning.

 

Lilly serverede som forret jomfruhummer, der blev ledsaget af Trimbachs Riesling 2004 Cuvee M, der står for marken Mandelberg. Kombinationen en ren nydelse.

 

Fruens store nummer er imidlertid hendes duer, som hun køber ved Knud i Hjørring. De smagte som sædvanligt fantastisk. Dertil drak vi Estournelles St. Jac. 2005 og Latricieres Chambertin 2005 fra Duroché. Bourgogne er som skabt til duer.

 

Til osten fik vi Beaucastel 1998, som Preben købte til mig for mange år siden. En af verdens bedste vine i den rigtige årgang og serveret ved den rette temperatur ca. 16 grader.

Det var en stor aften for os alle. Det var samtidig Anders’ fødselsdag, så der blev da gjort noget ud af ham.

 

Medens jeg nu er ved pc’en, vil jeg medtage middagen tirsdag aften, da vi hjemkommet fra en dejlig tur til Skagen startede med en rosé fra Bodensøen, nemlig en Spätburgunder trocken fra Meersburger. Frisk og liflig.

 

Til fiskeretten vintage 2006 Sauvignon Blanc Les Deux Tours fra Baron Patrick de Ladoucette og til osten en aldeles fremragende Chambolle-Musigny 1999 fra Faiveley. Det var virkeligt kræs for Preben. Med al den vinkunnen og smagninger han har givet mig, har han fortjent at smage husets gode sager.