Kanoner i Kajs Netværk

2019-01-17T11:55:28+00:009. juni 2009|Ledelse og kommunikation|

I maj måned havde vi fire møder i mine netværk med emnet International Ledelse og -Kultur. Institut for International Virksomhedsøkonomi, Aalborg Universitet, leverede lærerkræfterne, og de havde stillet 4 professorer på opgaven.

  • Hans Gullestrup og John Kuada (Ghana) tog sig af Vild med Verden i Aalborg og Højt til Loftet i Frederikshavn
  • Olav Jull Sørensen og Sven Burmester optrådte i Kyst og Land i Skallerup og Mellem Himmel og Hav i Siloen, Frederikshavn.

Det var seniorerne, der tog det hårde slæb. Hans Gullestrup tog udgangspunkt i sin bog Kulturananlyse – en vej til tværkulturel forståelse. En moppedreng på 360 sider, der er pensum på IVØ – Cand. Merc. På trods af denne høje sværhedsgrad lykkedes det ham at gennemgå bogen for os nordjyder, så vi ikke blev tabt af vognen. Det tog ham 3½ time, hvorefter John Kuada rundede af med eksempler bl.a. fra Ghana. Han fortalte bl.a., at der har den ældre altid ret, derfor hans ydmyghed over for Hans. Når dertil kommer, at vi i Højt til Loftet har Charlotte Hermansen fra Flådestationen til at fortælle om det at være gift (hun er Københavner) med en Vendelbo (landmand), gik kulturforståelsen rent ind.

 

På det andet hold var det Olav, der holdt sig i baggrunden for at give plads til Sven Burmester, der er adjungeret professor ved AAU. Han er født i Aalborg i 1940. Været ansat i Verdensbanken i 26 år, bl.a. som vicedirektør og leder af bankens hovedkontor i Cairo. Derefter chef for FNs befolkningsfond i Kina og Nordkorea. Bor på skift 4 steder: Aalborg, Washington DC, USA, Cairo og Changdu i Kina. Han taler 8 sprog, bl.a. arabisk og kinesisk, hvilket tog ham 25 år at lære.

 

   

 

Han har bl.a. skrevet bogen Fred & Fare – Islam, Østasien og Vesten set af en dansk kosmopolit. Han fortalte, at storpolitikkens drivkræfter i dag og i morgen er forholdene mellem de islamiske verden, Kina og Vesten, altså USA og Europa. Han fortalte om deres kultur, sprog, historie og værdier.

 

Uhyre interessant og tilhørerne glemte helt tid og sted.

 

Han er den af de bedste formidlere, jeg har mødt, så jeg håber, vi kan få ham hertil i 2010, men da må vi have samlet et større publikum. Sven er sandelig en rejse værd!