Åbningskoncert Vendsyssel Festival 2009, Abildgaard Kirke, Fr.havn

2009-07-07T00:00:00+00:007. juli 2009|Kaj og familien|

Vi havde inviteret Inge hjem til eftermiddagskaffe, snak, Tour de France og middag på vestterrassen, inden vi kørte til Abilgaard Kirke for at høre åbningskoncerten.

 

   

 

Kirken var fyldt med forventningsfulde tilhørere. Jørgen Boe bød velkommen og overlod åbningstalen til Uffe Ellemann-Jensen, der på bedste og sædvanlig vis, fik fru Alice flettet ind i talen. Han er nemlig stolt af at være gift med en vendelbo.

 

DR UngdomsEnsemblet med Morten Ryelund som dirigent spillede flg. program: 

  • Joseph Haydn Symfoni nr. 44 i e-mol 
  • Wolfgang Amadeus Mozart Fløjtekoncert i G-dur med Ulla Millmann som solist
  • Johannes Brahms Strygesekstet nr. 2 i G-dur

De unge mennesker kom direkte fra træningslejr på Læsø og havde forberedt et ekstranummer sammen med den charmerende og dygtige Ulla Millmann. Det var Jacob Gades Tango Jalousie, der er verdens mest berømte tango komponeret i 1925. Solist, dirigent og orkester spillede sig fuldt ud til en meget flot afslutning. Det tegner godt til de næste 58 koncerter!

 

   

 

Ekstranummeret fik mig til at tænke på en af de største oplevelser, jeg har haft med musik. Og det endda på Bindslev Harmonikatræf. Her optrådte Jacob Gades oldebarn Filip Gade på harmonika med sin finskfødte hustru Gia på vilolin og sang. De spillede som afslutning Tango Jalousie så fantastisk, at det store telt nær var væltet. Tilskuerne stod på bordene og trampede i mange minutter.