Besøg i Anne Just’s have i Hune

2009-07-28T00:00:00+00:0028. juli 2009|Kaj og familien|

Vi havde ellers aftalt, at vi ville holde en stille dag og få styr på haven. Jeg nåede at slå den fine græsplæne, da Preben Larsen mailede, at Claus Bonderup inviterede til Haven i Hune, hvor han havde reserveret de tre fine musikere fra Rumænien, som vi hørte i Hune Kirke den 16. juli.

 

   

 

Vi startede Alfa’en og drog til Hune, hvor haven var så  smuk som aldrig før. Trioen havde fundet et godt sted midt i haven, lige ved kaffehuset. Det var svært hyggeligt med musikken, så folk kosede sig rigtigt. Claus Bonderup og Bank Erik tog sig tid til at snakke med os på trods af forrygende travlhed, idet det fossede ind med folk, og selvfølgelig gik kasseapparatet i stykker midt i al travlheden.

 

Jeg kom med en dårlig vittighed om sorte penge – undskyld. Anne Just døde den 10. marts d.å. Samme dag udkom bogen Mit liv i ord og billeder, som Lilly og Marianne varmt kan anbefale. De læste den i et hug. Jeg har den stadigvæk tilgode, men glæder mig meget til at læse om hendes liv, som vi har fulgt siden 1978 med de glade dage på Brix’s gård i Aalborg.

 

Ved Annes 50 års fødselsdag havde jeg hende til bords og måtte holde festtalen, som jeg for en gangs skyld kom godt fra takket være den frodige kvinde eller som en gartner skrev: Danmarks havediva.

 

   

 

Bank Erik og Claus fortalte, at alt nu var i orden med Fonden til bevarelse af Anne Just’s have. Anne og Claus forærede alt, hvad de ejede til fonden, der yderligere blev støttet af Realdania med 2.5 mill. kr. Bank Erik er fondsdirektør, og han var vældig optimist. Der har nemlig aldrig været så mange gæster som i år.

 

Claus bliver boende i det spændende hus mod betaling af en urimelig husleje. Vi afsluttede besøget med en kop kaffe og et fantastisk godt stykke kringle. Inviterede samtidig Bank Erik og Claus til middag på Orionvej i begyndelsen af august måned. Det glæder vi os til.