Ellen og Sveinung til frokost

2009-07-27T00:00:00+00:0027. juli 2009|Kaj og familien|

Når det regner på præsten, drypper det på degnen. Marianne og Anders har mange gæster fra Norge i sommerhuset i Skiveren, og engang imellem er vi så heldige, at vi får besøg af dem.

 

Storebror til Anders hedder Sveinung, og han og fru Ellen havde været til 60 års fødselsdsag i Sverige og benyttede lejligheden til at tage færgen fra Gøteborg til Frederikshavn og ankom her til frokost sammen med Marianne og Anders, der kom fra Skiveren.

 

   

 

Lilly trakterede med melon og skinke, hvortil jeg serverede en Cabernet Sauvignon fra Tussock, New Zealand – troede jeg. Da der blev skænket op, var det en Pinot Noir rødvin.

 

Heldigvis drikker nordmænd rødvin til torsk, og det viste sig, at rødvinen smagte fortræffeligt til skinken og melon. Til den dejlige laksetærte med spinat fik vi en Pinot Grigio, der i Alsace hedder Pinot Gris, der altid er god til laks.

 

Endelig drak vi en Gevrey Chambertin village fra marken Aux Etelois 2007 til osten. Glimrende kombination, som også passede Sveinung, der er ganske god til vin.

 

Der er vi så heldige, at Anders foretrækker øl, men når han skal køre bil, er han streng med ikke at røre flasken/dåsen. Her var det Ellen, der måtte køre den dejlige Volkswagen Golf Bluemotion stationcar diesel, som jeg i første omgang troede var en Passat.