Sommertræf på Orionvej 32

2009-07-15T00:00:00+00:0015. juli 2009|Kaj og familien|

Der er tradition for, at Helle, Leif, Kirsten, Poul og Birthe fra Århus kommer på besøg midt i juli måned udstyret med kondisko og fritidstøj. I 2008 skulle vi vandre fra Frederikshavn til Sæby langs kysten, men måtte opgive på grund af tordenvejr. I år ville vi prøve igen.

 

Onsdag formiddag kørte jeg ud til Lisbeth og Jørgens sommerhus, der ligger i Vangen helt ude ved strandkanten, med køletasken fyldt med øl og vand. Jeg drak formiddagskaffe siddende på bænken og nød det flotte vejr. Ikke en sky på himlen. Så vi forberedte kaffe kl. 15 på østterrassen. Marianne kom fra Skiveren for at deltage i marchturen. Poul dukkede op alene. Kirsten havde fået et maveonde og helvedesild. Præcis kl. 15 var alle mødt, og i samme øjeblik begyndte det at øse ned.

 

   

 

Vi kunne ikke gennemføre den lange march, så jeg ringede til Lisbeth Steen i Siloen, om hun havde mulighed for at forlænge arbejdsdagen med en time og vise siloen frem for os. Hun var frisk og på sin sædvanlige søde facon foreviste hun diverse mødelokaler, kunst og endda det allerhelligste, nemlig bestyrelseslokalet på 12. sal. Samtidig var overtjener Mette frisk hos Restaurant Frank og serverede en omgang Crémant de Bourgogne Rosé, der smagte fortræffeligt.

 

Samtidig var der klar himmel over siloen, så vi besluttede, at køre ud til sydbyen, parkere bilerne nede ved vandet og spadsere ud til sommerhuset, hvor nødforsyningen var lagt ud. Naturligvis blev der regnvejr, men paraplyer reddede os, og vi nåede frem til sommerhuset, hvor vi blev, indtil der blev opklaring. Vi ilede derefter tilbage til bilerne i Bangsbostrand og kørte hjem på Orionvej til tøjskifte og alm. afvaskning.  

   

   

 

Kl. 20 var vi nogenlunde klar til et glas TUSSOCK Nelson Sauvignon Blanc 2007 fra New Zealand. Vi ville gerne have spist udendørs, men igen var der ballade med vejrguderne. Heldigvis har vi udestuen, hvor Lilly serverede: 

  • Laks med Pinot Grigio 2008 fra Trentino
  • Dyrekølle med Grozes Hermitage 2006 La Triboulette og
  • Jordbær fra Vasen.

   

 

 

En fin kombination. Vi var enige om, at i 2010 skal vi gennemføre turen til Sæby og håbe på, at vejret vil være med os.

 

Vi har det næsten som husmanden fra Astrup, der gik konkurs. Så gik han til advokaten og dannede et Aps I. Da han kom hjem og fortalte konen det, spurgte hun, hvad Aps I stod for. Svaret var: “A prøver sateme igen”.

– En gammel Poul Erik Krogen historie.