Årets tur over Raabjerg Mile

2009-08-07T00:00:00+00:007. august 2009|Kaj og familien|

I det strålende flotte vejr, havde vi aftalt med Marianne, at vi var i Skiveren kl. 12. Anders kørte os derefter til Bunken Station, hvorefter vi selv skulle klare os hjem over Raabjerg Mile m.v. til Skiveren.

 

Vi fandt straks 10 kantareller. Desværre var det slut med kantareller,  men vi vandrede videre ind til Milen, holdt os på sydsiden og stilede mod Vestkysten. Pludselig røg vi ind på Nordsøstien, som vi så fulgte helt ud til Vesterhavet. Vi har tidligere haft relativt hårde ture op over sandbunkers, lyngområder, vådområder m.v., men i dag gik det forrygende på en fin sti.

 

Lilly havde medbragt lidt leverpostej, pølse fra Sydtyskland, masser af vand, så vi ikke blev sukkerkolde, så allerede efter 3 1/2 timers vandring ankom vi til Skiveren. hvor Anders ventede i Alfaen med badetøj, så vi kunne få en dukkert til afsvaling af legemet. Det var superlækkert i det gode vejr, og vandet var ikke nært så koldt, som jeg havde frygtet.

 

   

 

    

 

Ved hjemkomsten til sommerhuset havde Marianne en Cava klar, der faldt på et tørt sted og var ganske velsmagende. Anders havde arbejdet voldsomt ved grillen og for første gang i år i korte bukser, uden at det dog kunne smages på det flotte måltid, der bestod af brunch pølser fra Skiveren Super med lumpe fra Lyngdal i Norge.

 

Derefter en velsmagende lammeculotte med grønne asparges dampet i vin, oregano, porre, rødløg, gulerødder, piskefløde fra Hirtshals Mejeri, hønsebouillon og selvplukkede kantareller fra Raabjerg Mile. Det hele blev skyllet ned med vine fra Duroché, Gevrey-Chambertin. Først en village 2007 Aux Etelois, frisk og kirsebæragtig. Derefter en Latricieres-Chambertin 2004, der smagte fortræffeligt. Kaffe med is som afslutning på en fantastisk dag i det flotte vejr.