Det jyske Ensemble på Vendsyssel Kunstmuseum

2009-08-11T00:00:00+00:0011. august 2009|Kaj og familien|

Aftenens koncert havde ideelle rammer på Hjørring Kunstmuseum. Vi benyttede ventetiden til at kigge på vores nordjyske malere: Poul Anker Bech, Hofmeister, Engelund, Agnethe Bjerre, Emil Gregersen, Poul Winther osv. så vi var i den rette stemning, da konerten startede med noget så mystisk som Archeopteryx Sketches.

 

   

 

   

 

Det lød nøjagtigt som om, Marie eller August havde fået fat i min gamle copy of Stradivarius. Man spillede uden harpiks på buen. Derved bliver lyden støvet og meget svag. Jeg siger ikke mere. Det blev ikke meget anderledes i næste nummer Per Nørgaards Arresø billeder for obo og klaver, så jeg så med skræk frem mod uropførelsen af Mogens Christensens Chateau d´Etoile (Stjerneslottet).

 

Til at holde styr på menageriet havde dirigenten Henrik Svenning lidt af en opgave. Pianist David Strong kom på hårdt arbejde. Om det skyldes den franske titel eller min alm. tilpasning, ved jeg ikke, men fakta var, at det blev en flot oplevelse, så vi undgik at gå i pausen.

 

Heldigvis for efter pausen var der et nummer på programmet, nemlig Franz Schubert: Klaverkvintet i A-dur “Forelle”. Den er skrevet til en besætning af klaver, kontrabas, vilolin, bratsch og cello. Og det havde vi her. Alle spillede fremragende, så det blev en flot afslutning på en spændende aften.