Marie og August i Børglum Klosterskov

2009-08-01T00:00:00+00:001. august 2009|Kaj og familien|

Jeg har ofte fortalt børnene historier fra Klosterskoven, hvor vi som bekendt har tilbragt mange timer med vandreture. August har især været optaget af 2 ting, nemlig historien om de to russere, der boede de sidste 2 år af krigen i en hule i skoven, medens de fik mad og varme hos de lokale husmænd. De blev fanget og skudt af tyskerne lige før krigens afslutning, men det skal jeg vende tilbage til en anden gang. Den anden ting er de hvide dådyr, der er en stor attraktion, men vanskelige at finde.

 

   

 

Efter frokost pakkede Lilly madkurven med vand, kaffe og kager. Vi kørte til den sydøstlige del af skoven og tog den store rundtur, der tager ca. 3 timer, hvilket Marie og August klarede i fin form. Vi var nemlig så heldige, at efter en times vandring opdagede vi pludselig 3 hvide dyr. Vi nåede ikke at fotografere dem, idet de naturligvis flygtede, men vi nåede dog at se, at de var med i 2 flokke med 3 dyr i hver, men dem så vi kun bagenden af.

 

   

 

Derefter jagtede vi kantareller men helt uden held. Vi fik kaffen serveret ved den vestlige sø, hvor der er meget smukt. Der var langt tilbage til bilen, men synet af de 3 hvide dyr var hele turen værd.

 

Efter den dejlige skovtur var vi inviteret på Jensens Fiskehus i Sæby af Lise og Lars,

der havde besøg af Michelle og Ulf fra Sydtyskland. Vi havde en voldsom appetit og jeg kan ikke forestille mig, at vores besøg bidrog ret meget til aftenens dækningsbidrdag.