Opera i Rebild 2009

2009-08-09T00:00:00+00:009. august 2009|Kaj og familien|

Når der holdes fest i Rebild Bakker, er der enten skrækkeligt varmt eller øsende regnvejr. Vi var derfor forsynet med paraplyer og sommerhatte, da vi sammen med 2.700 andre mødte op til årets operafest.

 

Inger og Jes havde udlånt deres fine stole til os, og vi fandt hurtigt en god plads hos gode bekendte fra Aalborg, der duperede en hel del ved at drikke Puligny Montrachet, men vi nød vores New Zealandske Saugvignon Blanc med skruelåg til Lillys sandwich med æg og tun.

 

   

 

   

 

DRs pigekor sang danske sange, inden Aalborg Symfoniorkester tog fat på forspil til Meistersinger (apropos tabte Nürnberg deres debutkamp i bundesligaen i går til Schalke 04).

 

Skønne mezzosopran Andrea Pellegrini sang Idamantes arie “Non ho colpa” efterfulgt af Den Jyske Operas kor. Sopran Elsebeth Dreisig sluttede Mozart af med Illas arie “Padre germani addio”.

 

Jeg havde glædet mig meget til at høre vores verdensstjerne, barytonen Morten Frank Larsen (der har sommerhus i Kandestederne) synge Figaros arie fra Barberen i Sevilla. Det gjorde han glimrende og fik et kæmpebifald.

 

Så kom Jyske Opera Kor og Pellegrini med “Habanera” fra Carmen. Hun var i flot rosenrød kjole – en rigtig Carmen. Så kom to omgange F. Lehar, bl.a. med tenor David Danholt.

 

Vendsyssel Teater, hvor dagens konferencier Peter Schrøder er populær direktør, afsluttede første del med udpluk fra “Souvenir” udført af Lise-Lotte Nielsen og Henrik Kofoed. Anden del omfattede uddrag af Rossini og Verdi med afslutning af alle medvirkende på scenen, men da var vi kørt hjem af hensyn til at undgå komplet bilkaos. Vi var meget glade for koncerten og vejret artede sig perfekt. Lidt sol og ikke en dråbe regn.

 

Tak til Poul Elming, musikchef Aalborg Symfoniorkester – hvis vejret arter sig, kommer vi igen i år 2010.