“Creating Winners” i Arenaen

2019-01-17T11:55:27+00:0024. september 2009|Ledelse og kommunikation|

Frederikshavn Event og Sport Event Denmark havde arrangeret et seminar “Creating Winners” i Arena Nord fra kl. 15 – 18 med 3 fremragende foredagsholdere.

 

Efter velkomst af borgmester Erik Sørensen overtog Michael Kristiansen podiet. Han fortalte om livet som spindoktor for Anders Fogh Rasmussen. Om samspillet og modspillet mellem medier, magthavere og rådgivere. Vi kom med på bustur og fik set udpluk fra valgmøder, dueller og valgsejre m.v. Hans overordnede budskab var: Kan det ikke forklares – kan det ikke forsvares.

 

    
 

Næste taler var Jon Tibbs fra London. Tibbs bliver med rette kaldt ”Nr. OL in bidding”. Han har været involveret i flere sommer- og vinter OL kapagner som f.eks. Sydney 2000, Athen 2004, Beijing 2008, Vancopuver 2010 for ikke at tale om vinter OL 2014, hvor han har skaffet værtskabet til den russiske badeby Sochi. Han startede med, at hele salen blev brugt som demonstration af afstemningsforløbet. Fortsatte derefter med at vise, hvorfor de større sportsarrangementer er uhyre attraktive, og det kræver planlægning, strategisk kommunikation og fokus indtil det sidste, hvis værtskabet skal vindes. Et fremragende foredrag hvor jeg forstod hvert eneste ord takket være hans fremragende engelsk parret med passende slides. Stort bifald.
 
Efter en tissepause overtog chefstrategen bag Barack Obamas præsident kampagne David Plouffe scenen. Vi fik et unikt indblik i, hvorledes den nyskabende kommunikationsstrategi førte til en historisk valgsejr. Han talte meget om vigtigheden af, at vælgerne får en følelse af intensitet, men mente ikke at selv den bedste valgkamp alene kan skabe den følelse. Internettet spillede en stor rolle under valgkampen, men det var ikke nettets skyld, at folk blev grebet. Det var Obamas skyld. Det er ham, der er noget særligt.

 

   

 

Derefter var der Meet og Greet arrangement, hvor vi kunne få lejlighed til at tale med foredragsholderne. Endda blive fotograferet sammen med dem. Jeg var så heldig at være ledsaget af Tove og Bjørn fra Stavanger, der holder en lille ferie i sommerhuset i Skiveren. Jeg skyndte mig at invitere dem med til arrangement, der afsluttedes med middag, hvor de også fik lejlighed til at møde nogle af vores lokale trofæer og nyde Kims fremragende buffet, der bl.a. indeholdt røget dyrekølle à la Bangsbo Skov.
 
Et meget flot arrangement, der blev overværet af knap 400 deltagere. Flot arbejde af eventdirektør Kim Høfler – tak for det.